I Pokémon Scarlet and Violet finns det många vilda Pokémon för tränare att samla på sig under hela spelet. Det kan vara svårt att begränsa vilka Pokémons av alla för att behålla ett litet lag om sex. Tränare kommer vanligtvis inte att få tillgång till någon legendarisk eller speciell Pokémon tidigt i spelet, så tränare kommer att vilja hitta den starkaste vilda Pokémon de kan för att fylla sina lag.

Med över 400 bidrag i Pokédex för Pokémon Scarlet och Violet står tränare inför ett tufft beslut för att begränsa sitt lag till endast sex. En av dessa kommer sannolikt att vara en starter, särskilt som Gen 9:s starter har visat sig vara ganska starka själva. Det lämnar fem platser för att fylla upp resten av laget, med tanke på att tränare måste överväga olika styrkor och svagheter och utforma ett lag som kan ta sig an alla tre huvuduppdragen i spelet. Som sagt, det finns inget perfekt lag. Men om tränare letar efter inspiration, finns det några vilda Pokémon som visar sig vara starkare än sina kamrater.

Pawmi och Evolutions

Den första Pokémon som kan göra en stark teammedlem är Pawmi evolution-linjen, ett nytt tillskott till listan i Pokémon Scarlet and Violet. Pawmi, som är tillgänglig tidigt i spelet, börjar som en elektrisk typ och får senare Fighting-typen. Fighting-typer är de enda supereffektiva dragen mot Normal-typer, vilket redan ger Pawmo och Pawmot en fördel. Pawmi ensam gör en effektiv tidig Pokémon för att ta sig an vatten- och flyggymmen. Nästa i raden är den rena Psychic-typen Spoink och dess utveckling Grumpig.

Psykiska typer är inte i sig immuna mot någonting och har mindre motstånd, men de är bara svaga mot Bug-, Ghost- och Dark-typer. Dessutom, på grund av några av de drag Spoink och Grumpig kan ta, kan det kompensera några av deras svagheter. Power Gem-draget är en Rock-typ som är supereffektiv mot Fire-typer, vilket gör Grumpig mindre svag för något som Skeledirge. Detta kan göra Grumpig till en tuff motståndare, speciellt med Psychic-moves som påverkar motståndarens förmågor och minskar skadan.

Gible, Gabite och Garchomp

Gible och dess utveckling, Gabite och Garchomp, kan hittas i flera former i hela Paldea. Gible och varje evolution är alla dubbeltypade Dragon- och Ground-typ. Detta gör Gible automatiskt immun mot alla elektriska typer, och denna Pokémon har starka försvar. Gible är en stark lagmedlem att ha, speciellt om en tränare planerar att sätta Gible i ledande position för att attackera andra vilda Pokémon. Å andra sidan, utan en Fairy-typ, kommer tränare att behöva planera i förväg för vad Pokêmon ska skicka mot en vild version av denna Pokémon.

Bronzor och Bronzong

Bronzor och Bronzong är en Pokémon av stål och psykisk typ som kan vara svåra motståndare att möta i det vilda. Bronzer har ett stort antal försvar. Om en tränare valde Fueco och har utvecklat det till Skeledirge kan Bronzer vara mindre läskigt att slåss, men annars är det smartare att ha en istället för att slåss mot en. Bronzors höga försvarsstatistik och tillgång till Psychic-moves gör det till en kraftfull match för många strider.

Wattrel och Kilowattrel

Wattrel är en elektrisk och flygande typ som senare utvecklas till Kilowattrel. En annan ny ingång till Paldean Pokédex, Wattrels dual-type tar bort Electric-types normala svaghet mot Ground-typer och gör Wattrel immun mot dem. Detta kan göra Wattrel mycket stark där andra elektriska typer kanske inte är. Wattrel är bara svag för Rock- och Ice-typer, vilket gör den mer effektiv som fighter än den annars skulle kunna se ut.

Wattrel är en stark medlem i vilket lag som helst, särskilt om tränaren vill kunna undvika rörelser av marktyp. Wattrels vindkrafts- och voltabsorberande förmågor låter den absorbera kraften från rörelser som används mot den för att öka sin egen statistik. Detta kan göra Wattrel ganska kraftfull, kan träffa andra Pokémon för en stor mängd skada.

Stunky och Skuntank

Som en Poison- och Dark-typ är Stunky och dess utveckling, Skuntank, en effektiv teammedlem. Stunky är en supereffektiv fighter mot Ghost- och Psychic-typer, och är en av de få typer som kan ta sig an Ghost-typer. Dessutom kan Stinky komma åt Poison-effekter, vilket gör att den kan få extra skada varje avstängning av dessa effekter. Defensivt är Stunky en av få Pokémon med bara en svaghet. Markrörelser är de enda dragen som är supereffektiva mot Stunky, vilket gör denna Pokémon till en värdefull lagmedlem för att erövra Pokémon Scarlet och Violet.

Färgning

Som en Pokémon av Fairy and Steel-typ är den nya Pokémon Tinkatink ett kraftpaket i Pokémon Scarlet and Violet. Dess svagheter är begränsade, endast svaga för mark- och brandtyper. Å andra sidan är Tinkatink immun mot drag av Poison- och Dragon-typ, och resistent mot nio andra typer. Dessa typer är: Normal, Flying, Rock, Bug, Grass, Psychic, Ice, Dark och Fairy. Detta kan göra Tinkatink till en värdefull gruppmedlem.

Tinkatink kan ha förmågorna Mold Breaker eller Own Tempo, vilket ytterligare bidrar till Tinkatinks styrkor. Mold Breaker kan låta Tinkatink förhindra att andra Pokémon ignorerar dess effekter, medan Own Tempo kan förhindra att Tinkatink blir förvirrad. Mold Breaker är den kraftfullaste av de två, men Own Tempo kan också vara en stark defensiv förmåga. Hur som helst, Tinkatink är en kraftfull vild Pokémon om man stöter på den och en värdefull del av vilket lag som helst.

Många av de nya bidragen i Pokémon-listan har blivit några av de starkaste i naturen, eftersom de ofta kan motverka annars förödande typer eller rörelser. Det finns många Pokémon i Paldea, och tränarens preferenser och lagsammansättning kommer att påverka hur stark varje enskild Pokémon är. Men just dessa Pokémon har en stark kapacitet för strid, och hittills har de visat sig vara några av de starkaste vilda Pokémonerna i Pokémon Scarlet and Violet.

Lämna ett svar