Rotom är ett fickmonster av elektrisk och spöktyp i Pokémon Scarlet och Violet som har den unika förmågan att förändras till olika former. Dessa former är direkt korrelerade till apparater som man skulle hitta i en vanlig persons hem, såsom en tvättmaskin, mikrovågsugn eller kylskåp.

Dessa former ger inte bara Rotom ett nytt utseende utan förändrar också fickmonstrets dubbla element och Moveset. Till exempel, om Rotom förvandlas till Frost Rotom i kylskåpsstil, kommer den att ändra dess dubbla elementära egenskaper från Electric och Ghost till Electric och Ice samtidigt som den lär sig Blizzard. På samma sätt blir mikrovågsliknande Heat Rotom Electric and Fire och lär sig Överhettning.

Hur man låser upp Rotom-katalogen i Pokémon Scarlet and Violet

Även om Rotom kanske inte är den bästa kombattanten att använda i Pokémon Scarlet och Violet, är dess förmåga att byta form verkligen en rolig funktion som kommer att motivera många att söka efter detta unika fickmonster. Denna speciella formförändringsförmåga är dock inte inneboende i en Wild Rotom i Scarlet och Violet. Utbildare måste skaffa en nyckelartikel som kallas Rotom-katalogen för att kunna ändra dess form.

För att låsa upp Rotom-katalogen i Pokémon Scarlet och Violet måste tränare få tillgång till en plats som kallas auktionshuset i Porto Marinada. Denna lilla stad kan hittas nära kusten på västra sidan av Paldea, tvärs över öknen nordväst om Cascarrafa. När spelare anländer till den lilla kuststaden måste de genomföra Cascarrafa Gym Test, under vilket spelare måste delta i budgivningen på Porto Marinada-auktionen.

Enligt resultat från Game8 måste spelare komma igång genom att hämta gymledaren Kofus plånbok och slåss mot sin lärling i en duell på Porto Marinada-marknaden. När tränarstriden är över kommer Kofu att styra spelare att bjuda på Wakame Seaweed från Hoenn-regionen. Lyckligtvis behöver fansen inte oroa sig för att använda sina egna pengar, eftersom gymledaren kommer att låna ut en summa på ₽50 000.

Efter att spelare lagt det vinnande budet kommer gymtestet att vara klart och de kommer att kunna interagera med säljarna inom Porto Marinada-auktionen. Leta bland säljarna efter en kvinna som bär en svart topp och jeansshorts. Hon kommer att presentera Rotom-katalogen i Scarlet and Violet för ₽500 som ett starterbjudande, men spelare måste bjuda över andra NPCs innan de kan förvärva nyckelföremålet. När de väl har lagt det vinnande budet kan de öppna boken för att välja en apparat och sedan använda den på sin Rotom för att ändra dess form i Pokémon Scarlet and Violet.

Lämna ett svar