Nidhogg är den sista chefen för del sex av God of War: Ragnaroks huvudberättelse, The Reckoning. Den här chefen kommer att dyka upp ganska plötsligt när spelaren arbetar för att ta bort Freyas bindning, speciellt när de går för att attackera en gruppering av World Tree-rötter. Jätteormen är en brutal kamp, ​​med fyra olika stadier och flera skadliga attacker hon inte kommer att tveka att använda. Men ju större de är, desto hårdare faller de, och Kratos är inte främmande för att döda drakar.

Fas ett i kampen är den enklaste, och om spelaren har gått för en tidig styrka i God of War: Ragnarok, så borde den här delen inte vara svår. Nidhogg kommer att vara förankrad i en World Tear, med bara tydligt telegraferade attacker att oroa sig för. Flytta tillbaka till sidan när hon lindar upp för ett bett- eller klosattack, rusa sedan in och jamla bort henne tills hon gör sig redo för nästa attack. Hon kan släppa en kort skadlig fälteffekt framför sig ibland, men det är lika lätt att undvika klös- och bettattackerna. Den verkliga utmaningen börjar i fas två när hon är på 85 % hälsa och R3-prompten dyker upp.

Hur man slår Nidhogg i GoW: Ragnarok

Fas två börjar med att Kratos drar Nidhogg ut ur World Tear och ut i det fria. Utöver sina gamla attacker har hon tre nya attacker, brandsprängningar på avstånd och ett svansslag som exploderar efter några ögonblick. Liksom parerings- och sköldfärdigheterna i God of War spelar sköldar en viktig roll, eftersom dubbelknackning på L1 i gapet mellan svansen och dess explosion kommer att stoppa explosionen och häpna Nidhogg i några ögonblick. Så länge spelaren kommer ihåg att undvika attacker, blockera och parera de kan inte och avbryta svansexplosioner, är denna kamp hanterbar, även om varje landsatt attack kommer att drabba Kratos hårt.

När Nidhogg väl har 60 % hälsa kommer ett tryck på R3-prompten på hennes förbluffade huvud att gå över till fas tre, där Freya kommer att delta. Det är här vapenkast med avstånd och alla olåsta lätta runsattacker som spelaren har kommer att vara mest användbara, eftersom chef kommer att göra mycket för att hålla Kratos på avstånd. Hon kommer att klättra upp på en av de tre pelarna runt slagfältet, flytta mellan dem och använda flera olika avståndsattacker.

  • En oblockerbar sveplaser följt av en overheadlaser som kan blockeras eller pareras.
  • Tre brandsprängningar som kan pareras
  • Tre svanshugg med World Tears som spelaren måste undvika.
  • En virvelmage som suger upp en hel last med stenar och sedan spränger dem mot Kratos på en gång. Den här är svår, och spelaren bör försöka skjuta åt sidan eller komma nära så att Nidhogg skjuter över.

Använd då och då Sigils på pelaren för att låta spelaren slå ner Nidhogg eller bedöva henne under svansexplosionen. Det är då God of War: Ragnaroks Heavy Runic Attacks kommer ut, och spelaren borde skynda sig att få ner hennes hälsa.

Den sista fasen fyra börjar med Nidhogg med 10 % hälsa, återigen med R3-prompten. Nidhogg är immun mot skada tills Freya sätter en sigil över sin virvelmagattack. Kasta sedan in Leviathan-yxan, bryt immuniteten och bli av med den återstående hälsan under bedövningsfönstret. Grattis, Nidhogg är död och spelaren kan fortsätta. Var noga med att plocka upp allt byte, eftersom hon tappade några fina grejer, Frozen Flame-vapenuppgraderingen och ett föremål som kan utrustas med en massa olika Yggdrasil Enchantments, God of War: Ragnaroks Amulet.

Lämna ett svar