EA har gjort sitt bästa för att göra FIFA 23-mynt svåra att få tag på. I år har vi sett liga SBC:er försvinna, och FIFA 23-prisklasser har justerats för att göra det svårare att arbeta på transfermarknaden. Allt är dock inte förlorat. Det finns fortfarande gott om möjligheter att göra stora pengar utan att slösa pengar på FIFA-poäng. Nedan GR presenterar vår omfattande steg-för-steg-metod så lägg ifrån dig plånboken och ersätt den med GR:s FIFA 23 myntguide.

1 Köp aldrig guldförpackningar*

Spendera till och med ett par timmar per vecka på att spela FIFA 23 och du kommer att märka att guldpaket är lätta att få tag på. Du tjänar dem för att slutföra FIFA 23 SBCs (Squad Building Challenges), för säsongsbetonade mål och som veckovis belöningar för Squad Battles, Division Rivals och FUT Champions. Transfermarknaden i spelet är därför mättad med guldkort hela tiden. Som ett resultat kan de flesta vanliga guldspelare köpas för 300-500 mynt, men du får vanligtvis bara tre eller fyra i ett paket vilket ger en fruktansvärd avkastning på de 7 500 mynten det kostar att köpa en. Så gör det inte. Någonsin. Förutom…

2 *Men använd ditt dagliga förhandsgranskningspaket

Det finns en anledning till asterisken som följer med punkt 1. Var 24:e timme kan du förhandsgranska ett standard guldpaket innan köp, och det är alltid värt att göra detta. Även om paketet i allmänhet inte är värt det begärda priset på 7 500 mynt, kommer det då och då att innehålla ett speciellt föremål som FIFA 23 OTW-kort och när det gör det vill du ta tag i det. Detsamma gäller om den innehåller en spelare med betyget 84 eller högre. Och det coola är att om du köper det paketet får du omedelbart ytterligare ett förhandsgranskningspaket att analysera och eventuellt köpa.

3 Köp bara brons- och silverförpackningar för att maximera värdet

Detta är en naturlig förlängning av vår första regel. Eftersom FIFA-gemenskapen är besatt av guldförpackningar öppnas mycket färre silver- och bronsförpackningar dagligen. Det kan ge utdelning inte bara när det gäller att hitta verkligt sällsynta spelare, utan också föremål som FIFA 23-träningar. Som du kommer att se i den guiden är Bohemian FC-hemdräkten utdöd och säljs därför för 5 000 mynt om du hittar en i ett bronspaket. Ganska bra i utbyte mot din utgift på 750 mynt.

4 Sälj spelarkort när de är som mest värdefulla

Detta är regeln som ligger till grund för hela denna guide, och anledningen till att hålla sig till silver- och bronspaket. Efterfrågan på guldkort är vanligtvis låg, eftersom den förpackningstypen öppnas hela tiden. Färre människor öppnar silver- eller bronspaket, så när ett visst kort krävs för att slutföra en SBC stiger priset ofta det är grundläggande utbud och efterfrågan. Faktum är att kortvärdet nästan alltid är kopplat till SBC:er nästa punkt beskriver exakt hur du kan maximera priset du säljer ett kort för.

5 Kontrollera om det finns ”Live” SBCs varje torsdagskväll

Detta är nyckeln till att maximera värdet av alla spelare som finns i din klubb. SBCs kan släppas när som helst, men torsdagskvällar är ett bra tillfälle att leta efter nya eftersom Marquee Matchups en vanlig uppsättning av fyra nya SBCs, i förhållande till kommande verkliga matcher går live kl. 18.00.

Vad du behöver göra är att bedöma parametrarna som krävs för varje Live-utmaning och sedan överföra lista över alla spelare i din klubb som krävs och/eller är användbara för dem. Till exempel krävde ett tidigt Marquee Matchups-pussel baserat på Dortmund vs Bayern minst två tyska spelare, med ett minimum kemibetyg på 22 och ett minsta totalbetyg på 72. Dessutom innehöll det slots på både LW- och RW-positionerna. Som ett resultat sköt priset på tyska silver- och bronskort i dessa positioner i höjden, särskilt på höger sida. Khaled Narey (74, PAOK), Benjamin Goller (69, Werder Bremen) och Tarsis Bonga (63, VFL Bochum) skulle vardera ha tjänat uppemot 1 500 mynt på transfermarknaden. Med rätt kort gömda är det väldigt enkelt att förvandla varje torsdagskväll till en FIFA 23-myntbonanza.

Gå igenom varje Live SBC och överför sedan en lista över alla kort som krävs eller är användbara till ett pris som är 100-200 mynt högre än det lägsta Köp nu-priset. Bronskort som behövs för dessa utmaningar, som Bonga i exemplet ovan, går ofta på mer än 1 000 mynt en anständig ökning jämfört med de 750 mynt du ursprungligen spenderade för att hitta dem i ett bronspaket.

6 Gör en webbapp-revision varje vecka för att hålla koll på din klubb

Detta är en för de riktiga hardcores, men definitivt värt att göra om du kan avsätta en halvtimme varje helg. Då och då stiger ett silver- eller bronskort i värde utan någon direkt uppenbar anledning någon som till exempel lägger ut en ovanlig SBC-lösning på Reddit, vilket driver upp priset på de föremål som behövs för det. Som ett resultat är det hälsosamt att ”granska” dina lagrade brons- och silverkort varje vecka, om du kan avvara tid.

Det du behöver göra är att gå in i webbappen och sedan välja Klubb > Spelare > Kvalitet > Silver. Du får nu en lista över alla dina silverspelare; markera den översta i listan och välj sedan Jämför pris i menyn till höger. Du kan nu se alla andra kort på transfermarknaden för den spelaren. Om det billigaste Köp nu är 1 000 mynt eller mer, överväg att lista det kortet till ett konkurrenskraftigt pris du kan välja ditt eget ”minsta värde”. Gå igenom alla dina silverkort på det här sättet, bestäm dig för om du vill behålla eller överföra listan, och gå sedan vidare till dina bronskort genom att välja Klubb > Spelare > Kvalitet > Brons. [Mitt ’minsta värde’ för att sälja ett bronskort är något lägre, 750 tillräckligt för att köpa ett helt nytt paket till dig.]

7 Öppna ett guldpaket här är vad du behöver göra

Även om vi har rådet dig att inte spendera mynt på guldpaket, måste du fortfarande veta vad du ska göra med de som samlats genom att spela Squad Battles eller Division Rivals. Så här är lowdown…

Använd först alternativet ”jämför pris” på varje spelarkort för att räkna ut dess aktuella marknadsvärde. [Triangel på PS5/PS4, Y på XBX/XBO.] Du vill göra mer än 700 mynt på ett vanligt guldkort, 1 000 mynt på ett sällsynt guldkort med betyget 82 eller lägre och 2 000 mynt på kort med betyget 83 eller över. Alla som passar det målet ska skickas till din överföringslista. Om spelaren du tittar på för närvarande säljer för mindre, spara honom i din klubb tills det behövs för en senare SBC.

Undantaget är Duplicera spelare – skicka alla dessa till transferlistan omedelbart.

Lista alla Healing and Contracts-kort på transfermarknaden under en timme på 150/200.

Sälj snabbt alla Manager League-kort.

Placera alla FIFA 23 Chemistry Styles, Bollar, Positionsmodifierare, Kit, Badge, Celebration, Manager, Smeknamn, Stadium, Theme och Tifo-kort på transferlistan.

Gå nu till din överföringslista och bläddra igenom alla kort du just flyttade dit. Klicka på ”jämför pris” och om det finns massor av samma kort på marknaden på 150/200, lista också på 150/200.

För kort som är listade till högre priser än 150/200, notera det lägsta Köp nu-priset som finns tillgängligt och lista ditt för ett Köp nu-pris på 200-300 mynt mer. Låt oss säga att vi funderar på att sälja Villa-mittfältaren Leander Dendoncker, som jag precis har packat in i skärmdumpen ovan. Hans billigaste kort på marknaden kostar 950 mynt. Så jag listar min till ett Köp nu på 1 100, med ett auktionsstartpris på 100 mynt mindre, på 1 000. Kortet kanske inte säljs vid första försöket. Men den ska säljas inom 24-48 timmar. Om det vid den tidpunkten fortfarande inte är sålt, sänker jag priset med 100 mynt.

Lista alltid kort i en timme. Nyckeln till denna metod är att hålla din lista full och uppdaterad så ofta som möjligt.

8 Öppna ett silverpaket här är vad du behöver göra

Precis som med guldspelare, använd alternativet ”jämför pris” på varje kort för att räkna ut dess aktuella marknadsvärde. Du vill göra mer än 750 mynt på ett vanligt silverkort och 1 000 mynt på vilket sällsynt silverkort som helst. Om spelaren du tittar på för närvarande säljer för mindre än så, spara honom i din klubb tills det behövs för en senare SBC. Annars skicka honom till transferlistan.

Undantaget är Duplicera spelare – skicka alla dessa till transferlistan omedelbart.

Lista alla Manager Contracts-kort för en timme på 150/200.

Sälj snabbt alla spelarkontraktskort.

Placera alla Kit, Badge, Celebration, Manager, Stadium, Theme och Tifo-kort på transferlistan.

Om du inte vill ha dem, sälj snabbt alla bollar.

Gå nu till din överföringslista och bläddra igenom alla kort du just flyttade dit. Klicka på ”jämför pris” och om det finns massor av samma kort på marknaden på 150/200, lista också på 150/200. För kort listade till högre priser än 150/200, hänvisa till råden som ges i punkten ovan, för guldkort. Och återigen, lista alltid kort i en timme.

9 Öppna ett bronspaket här är vad du behöver göra

Återigen, använd alternativet ”jämför pris” på varje kort för att räkna ut dess aktuella marknadsvärde. Du vill göra mer än 400 mynt på ett vanligt bronskort och 700 mynt på vilket sällsynt bronskort som helst. Om spelaren du tittar på för närvarande säljer för mindre än så, spara honom i din klubb tills en SBC dyker upp som kräver dem, eller så ser du en prishöjning i din veckovisa revision. Kom ihåg att aldrig snabbsälja något spelarkort.

Skicka alla dubbletter av spelare till transferlistan.

Placera alla glänsande Kit-kort på överföringslistan.

Placera alla Manager-kort på överföringslistan.

Sälj snabbt alla kontraktskort och bollar.

Använd alternativet ”jämför pris” på märken, kit, stadion, tema och Tifo-artiklar. All försäljning för 150/200 kan omedelbart säljas snabbt. Men det finns enstaka sådana som är värda mycket mer, som den utdöda FC Bohemian-dräkten. Dessa ska givetvis hamna direkt på din transferlista.

Gå nu till din överföringslista och gör samma sak som du gjorde för silverkort som finns där. Kort som Kits kommer vanligtvis bara att gå för 150/200, men du behöver bara sälja i genomsnitt 4-5 kort per förpackning för att göra en vinst.

10 Investera i kort i form av guld i slängpris och vinst sedan

När du har passerat 50 000-myntsgränsen rekommenderar jag att du investerar i minst tre TOTW-spelare mellan söndag och tisdag under en given vecka. För att göra detta, sök efter ”Special”-spelare på transfermarknaden till ett Köp nu-pris på 10 250-11 500, välj sedan ditt val bland någon av TOTW-spelare med betyg 81 eller högre. Du kan *alltid* sälja dessa spelare för minst 13 000 mynt, ibland mycket mer eller, om du plötsligt behöver pengar, snabbsälja dem till CPU:n för cirka 10 000, vilket innebär att eventuella förluster är minimala.

Till exempel, kort efter att TOTW 2 kom ut köpte jag Aleksandar Mitrovics in-form-kort, betygsatt 82, för 11 000 mynt. Fjorton dagar senare hade hans värde redan stigit till 12 000, och när julkampanjer slog till troligen med SBCs som kräver Premier League TOTW-artiklar borde hans pris skjuta i höjden över 15 000 mynt.

Som en allmän regel förvarar jag dessa TOTW-köp i min klubb i två månader och listar sedan för minst 14 000 BIN ibland mycket mer, beroende på jämförande priser för samma kort.

11 Vänd snabbt silverkort om du behöver snabbare mynt

Brons- och silverpaket kräver en viss grad av tålamod för att ge utdelning, särskilt med EA som har avskaffat standardpaketen före FIFA 22. Tanken bakom metoden är därför att generera mynt över spelets hela livslängd, snarare än att få omedelbar vinst. Om det är vad du letar efter, prova det här istället: välj en populär liga som inte är en av de fem stora, som Liga Portugal (POR 1), och massbud på silverspelarkort till ett maximalt värde av 200 mynt för standardkort, eller 300 för shinies.

Det är också värt att du uppdaterar om spelarobjekten som rekommenderas av våra FIFA 23-värvningar och FIFA 23 snabbaste spelare. Ta någon av dem på ett lågt öppet budpris och du bör kunna vända dem tillbaka till marknaden för en snabb vinst.

Du kan bjuda på upp till 50 kort åt gången. Alla som du vinner kan sedan omedelbart ”vändas” tillbaka till överföringsmarknaden, till ett minimumvärde av 500 mynt, och ofta närmare 800. Liksom med reglerna 6, 7 och 8, se till att jämföra nuvarande priser på samma kort innan notering. Jag vänder 20-eller-så kort per dag på det här sättet bara för att hålla min myntbalans flytande.

12 ’Relista alla’ så ofta som möjligt för normal inkomst

Lista om varje kort på din överföringslista så ofta du kan. Om några icke-spelare objekt listade på 150/200 inte ändras efter 48 timmar, sälj dem snabbt. Tillämpa inte den regeln på spelare: även vid 150/200 säljer de alltid så småningom. För alla andra föremål, som sällsynta silverkit, överväg att sänka Köp nu-priset med 50 mynt efter dag ett, 100 efter dag två, och så vidare. Glöm inte att njuta av den udda matchen eller två också att arbeta på transfermarknaden är en beroendeframkallande tidssänkning, men det är ingen idé att göra det om du inte får spela som ditt senaste FIFA 23 RTTK-superkort när du har spenderade veckor på att spara för att köpa den.

Lämna ett svar