Tactics Ogre Reborn har tre huvudberättelseslut. På grund av alla ytterligare nyanserade val har dessa avslutningar också många varianter. Detta gör det väl värt att spela igenom spelet flera gånger för att se nya eller perfekta resultat.

Nästan alla Tactics Ogre Reborn slutar fabriken i vem som rekryterades till spelarens armé. Detta kallas oftast specialtecken. I vissa fall kan det helt enkelt vara människor av olika raser, inklusive generika som hittas på slagfältet eller hyrs i lokala butiker. Ändå är det omöjligt att få alla slut på en enda uppspelning på grund av de många förgrenade berättelsevägarna.

Slutkrav

Den största faktorn i Tactics Ogre Reborns slut baseras på om antingen Catiua är vid liv eller död i Warren-rapporten. Om du spelar en andra gång igenom via WORLD-tarot – en form av New Game Plus – kan Catiua fortfarande vara i spelarens armé samtidigt som den också dödas som en del av historien. För dem som går igenom färska är det första berättelsevalet omedelbart efter kampen med Archiereus Mreuva efter kapitel IV-striden vid Hagia Banhambu. Han kommer att fråga följande:

  • ”Har du viljan att föra krig mot henne?”

I en twist av ironi kommer nedgång att placera Catiua som en fiende under den senare kampen vid Barncia Grand Staircase. Att hålla med Mreuva kommer faktiskt att ta bort Catiua från Tactics Ogre Reborn- mötet helt och hållet. I den förra situationen måste spelarna besegra Lanselot Tartaros samtidigt som de undviker den mycket fientliga Catiua. Efter striden kommer spelarna att prata med Catiua (om hon levde) och måste svara med vissa svar beroende på resultaten i Hagia Banhambu:

  • ”Jag ska göra vad jag måste” (hon flydde):”Jag övergav dig aldrig”, sedan ”Jag gladde mig inte över vår avsked”
  • ”Det kan jag inte göra” (hon attackerade):”Jag gjorde bara det jag var tvungen att göra”, sedan ”Du är min syster, och jag älskar dig”

Att ge fel kombination av svar kommer att få Catiua att begå självmord just där. Annars kommer hon att gå med i Denams armé. Slutet avgörs för det mesta om hon lever eller dör. Detta inkluderar även om hon framgångsrikt rekryterades, men slutar med att dö i strid – inklusive till och med den sista chefen eller när hon utforskar Tactics Ogre Reborn fängelsehålor.

Mördade Herren

Om Catiua dog vid något tillfälle kommer Denam att bli kvar som den framtida kungen av Valeria. Hans minnen från kriget kommer att förändras något beroende på vilken taktik Ogre Reborn- rutt som tagits – lag, kaos eller neutral – för att ta emot platser och olika karaktärer som är närvarande. Om Catiua begick självmord i Barnicia spelas den här scenen upp igen.

Nyheter kommer att anlända om en komplott för att mörda Denam. Mreuva kommer att träffa sina vakter som kan inkludera Cerya och Cistina om de rekryteras till armén. Efter krediteringarna kommer kröningen att äga rum. Några möjliga festgäster inkluderar Olivya, Sherri, Deneb och Vyce. Men under alla omständigheter kommer ingen att ha förutseendet att skydda Denam från att bli skjuten av Tigers of Burnham. Taktik Ogre Reborn kommer att skära till svart innan utan att avslöja om Denam levde eller dog den dagen.

Valeria United

Detta är väldigt likt slutet på mordet på Tactics Ogre Reborn. Men saker och ting kommer att förändras om man har maxat 100 Chaos Frame med folket i Walister, Galgastan och Bakram; de andra nationsloppen tar inte hänsyn till. Chaos Frame-menyn låses upp i Warren Report efter att ha slagit spelet en gång.

Chaos Frame kommer att stiga om en partimedlem i den rasen slås ut men inte dödas, medan samma statistik kommer att falla för fullständiga dödar på fiender eller allierade av nämnda ras. För att göra saker enkelt är det bäst att VÄRLDEN ända tillbaka till början av Tactics Ogre Reborn och bara besegra arméledare för att minimera totala offer. Utöver det kommer spelare att vilja låta sina egna allierade falla i strid upprepade gånger men återupplivas så att de inte dör.

Medan det fortfarande finns ord om Tigers of Burnham, kommer Tactics Ogre Reborn att gå över till Xenobia. Ogre Battle- hjältarna King Tristan och Beastmaster Gilbert kommer att diskutera hur Denam lyckades förena de desperata människorna i Valeria. Men det finns också uppgifter om att Lodis nu kommer att sätta in nästan 200 000 soldater för att erövra Valeria. Tristan är övertygad om att segern för Denam är hopplös.

Prinsessans kröning

Det bästa övergripande Tactics Ogre Reborn – slutet är om Catiua överlever hela kampen. I det här fallet håller hon ett tal när hon kröns till nästa ledare för Valeria. Bland hennes publik kan gäster inkludera Sherri, Cerya, Cistina och Deneb, men ingen har talade repliker.

Både Vyce och Olivya kommer inte direkt att närvara vid ceremonin och kommer att ha unika mellansekvenser om sin tid med Denam. Xenobians Canopus, Mirdyn och Gildas kommer att återvända hem – deras dialog förändras beroende på vem som levde eller rekryterades.

Prinsessans vänner

Denam kommer att fortsätta att tänka på de nära vänner han och Catiua har fått i deras äventyr. Endast en av dessa scener kommer att spelas, med prioritet på ett större antal karaktärer. Eftersom endast vissa personer kan rekryteras på varje Tactics Ogre Reborn- rutt, kommer man att behöva använda WORLD för att gå igenom flera gånger och göra nya berättelseval så att olika människor räddas eller dödas.

Tecken Rutter tillgängliga
Azelstan Alla (måste avsluta Pirate’s Graveyard fängelsehålan)
Hobyrim och Ozma Lag
Jeunenan och Ocionne Lag
Canopus och Ravness Lag
Ozma solo Lag
Ravness solo Lag
Bedrägeri Lag
Folcurt, Bayin och Arycelle Kaos (Arycelle är missnöjd i neutral)
Cressida Kaos (förändras om Palace of the Dead rensades)
Oelias och Dievold Neutral
Hobyrim ensam Alla (måste se avsnittet ”Traitor in the Resistance” i kapitel IV i Chaos eller Neutral, och försöka rekrytera Ozma in Law)
Donnalto Allt

Oavsett vad slutspelarna bevittnade, kommer Tactics Ogre Reborn att låsa upp alla sina slutspelsfunktioner. Detta inkluderar möjligheten att se Chaos Frame, VÄRLDENS tarot för att resa till det förflutna, tillgång till de utökade CODA-evenemangen och nivåsynkronisering till tidiga spelstrider. För vissa, först efter att ha sett slutet öppnar det riktiga spelet verkligen upp för att utforskas.

Lämna ett svar