Även med fans av The Elder Scrolls-serien av spel som motsätter sig utelämnandet av ett klasssystem i karaktärsskapandet, har franchiseutvecklaren inga planer på att ta tillbaka det. Todd Howard diskuterade detta beslut och mycket mer om serien i en intervju med en populär poddvärd.

I en intervju på Lex Fridman Podcast diskuterade huvudutvecklaren för The Elder Scrolls-serien, Todd Howard, spelutvecklingens framsteg och aspekter av det kommande Elder Scrolls 6-spelet. I den här intervjun avslöjade Howard att Elder Scrolls 6 kommer att bli ännu ett inlägg i serien för att inte ha ett klasssystem. Trots att beslutet tidigare varit impopulärt driver Howard detta beslut med tillförsikt.

Howard förklarade att han vill att karaktärsskapandet i början av spelet ska vara mer flexibelt och möjliggöra utvecklingsförändringar. Han betonar att många spelare kommer att välja att börja om och starta en ny karaktär om de ångrar sin väg, där han säger, ”…som designer vill du inte att det ska hända”, och förväntar sig att det klasslösa systemet efter- Oblivion att fortsätta hjälpa till med detta. Howard vill att spelare ska njuta av sin resa i Elder Scrolls 6 med färre begränsningar för vad de kan uppnå och göra.

Han hävdar att spelare som vill börja om och om igen är ett tecken på utvecklingsmisslyckande från spelskaparnas sida. I Elder Scrolls 6 önskar Howard att systemet för att skapa karaktärer ska vara mer visuellt. Elementet av avsiktlighet som finns i klassbaserad karaktärsskapande kan låsa spelare till en specifik spelbana som han tycker är alltför begränsande.

Långåriga fans av The Elder Scrolls hade varit missnöjda med detta beslut som togs i Skyrim. Det är svårt att säga ännu om fansen kommer att acceptera detta val i den senaste ingången till franchisen, vilket bara tiden kommer att utvisa. Howard verkar hoppfull om den potentiella framgången med Elder Scrolls 6, oavsett det fortsatta kontroversiella beslutsfattandet.

Vill du läsa mer om The Elder Scrolls-serien? Om så är fallet, kolla in Elder Scrolls Online Steg-för-steg-guide: Hur man spelar ESO i kronologisk ordning på Volsiz.

Lämna ett svar