Ett av de mest förtjusande fickmonstren av två typ i Pokémon Scarlet and Violet är Azurill, en liten normal- och fairy-mus som utvecklas till Marill när ett visst villkor har uppfyllts. Medan basformen för dess evolutionsfamilj ännu inte är relaterad till elementet av vattentyp, föredrar Azurill att bo nära vattendrag. Mer specifikt kan tränare stöta på vilda Azurills nära floderna och dammarna i områdena ett och två i Sydprovinsen. Det finns också en liten flodstrand i East Province (Area One), där Azurill ibland bor. Denna lilla kulstjärtade gnagare är immun mot rörelser av spök- och draktyp men är mycket mottaglig för attacker av gift- och ståltyp.

Att utveckla Azurill till Marill i Pokémon Scarlet and Violet kräver att tränare når en viss nivå av vänskap med musen av normal- och fairy-typ. Även om varje tränare förmodligen förstår konceptet med vänskap med sina fickmonster, förklarar de flesta titlar i franchisen, inklusive Scarlet och Violet, dåligt vad mekanikern är och hur den kan ökas. Denna brist på tydlig information kan vara ganska irriterande för nykomlingar i serien som skulle vilja öka närheten till sin spelarkaraktär och en viss Pokémon.

Azurill utvecklas till Marill i Pokémon Scarlet and Violet

Det finns många sätt att öka vänskapen med Azurill för dess utveckling till Marill i Pokémon Scarlet and Violet. Det är dock lika viktigt för spelare att känna till de åtgärder som kan minska deras vänskap med denna blå mus och potentiellt hindra dem från att utveckla denna Scarlet and Violet Pokémon.

Game8 säger att tränare ska se till att inte låta sin Azurill svimma i strid. Även om det är osannolikt att spelare kommer att använda sin Azurill i strid i första hand, är det viktigt att hålla den utom fara för att upprätthålla vänskapen. Dessutom bör spelare inte mata sin Azurill Herbal Medicine, eftersom detta föremål omedelbart kommer att sänka dess vänskap.

Omvänt kan tränare öka sin Azurills vänskap genom att höja den med EXP Candy eller ge den en Soothe Bell, en speciell hållen artikel som ökar vänskapsvinsten med 50 %. Vitaminer är också en bra källa till snabb vänskap men kan vara ganska kostsamma för dem som saknar Pokédollars.

När Azurills vänskap har nått en tillräcklig nivå kommer nästa gång den stiger att utlösa dess utveckling till Marill i Pokémon Scarlet and Violet. Denna utjämningsprocedur kan bekvämt utföras med en Rare Candy eller flera EXP-godisar.

Lämna ett svar