Tränare som ger sig in på Pokémon Scarlet och Violet för första gången kanske undrar vilken av de olika maskinskrivna Pokémonerna som är bäst. Det finns många att välja på, och vissa visar sig vara tuffare än andra. Att välja en väl avrundad lista och investera i några dubbeltypade Pokémon för att stötta upp eventuella svagheter i sitt lag är en del av det som gör en bra tränare till en mästare.

Dubbeltypade Pokémon är Pokémon som har både en primär och en sekundär typ. Vissa Pokémon, som Wattrel i Pokémon Scarlet och Violet, kan eliminera vissa svagheter genom sin sekundära typ. Andra gör sina offensiva drag högre eller fokuserar på att tillfoga statuseffekter på andra Pokémon. Oavsett vilket är Pokémon med dubbla typer en utmärkt metod som en tränare kan använda för att skapa fler sätt att vinna strider över Paldea. Lyckligtvis är Paldean-regionen värd för flera kraftfulla dubbeltypade Pokémon.

Corviknatt

Corviknight är den tredje och sista utvecklingen av Rookidee. Det här är en relativt ny Pokémon till franchisen, efter att ha gått med i Gen 8. Corviknight är en Pokémon av flygande och ståltyp som kan vara ganska effektiv i strid. Den är bara svag för rörelser av brand- och elektriska typ, medan den är immun mot gift- och marktyper och resistent mot åtta andra. Den har också tillgång till starka offensiva drag, som Brave Bird. Den kan också lära sig starka rörelser som Hurricane från en TM. Den tidigare utvecklingen kan hittas tidigt i spelet som en vild Pokémon i Scarlet and Violet, vilket kan göra Corviknight till en stark följeslagare att ha genom Pokémon Scarlet och Violet.

Scovillain

Ett nytt inlägg i Pokémon Scarlet and Violet, Scovillain utvecklas från Capsakid. När den gör det får den Fire-typen. Normalt är grästyper betydligt svaga för brandtyper, särskilt med tanke på deras brandfarliga natur. Scovillain är dock den enda Grass-typen som har en sekundär Fire-typ. Detta ger Scovillain en betydande fördel mot andra grästyper och gör den mycket mindre svag för dem också. Detta kan också göra Scovillain till en effektiv dueller mot stål- och elektriska typer. Hittills har ingen annan Pokémon haft denna typning, vilket gör Scovillain till en mycket starkare primär Grass-typ än andra.

Ceruledge

Ceruledge är kanske den mest komplicerade att förvärva av Pokémon på den här listan; men det är väl värt det. Det är både nytt för Gen 9 och är även exklusivt för Pokémon Violet.Med det sagt är det möjligt att byta mot en Ceruledge, och det är en kraftfull utmanare om en plats i vilket lag som helst. Precis som Skeledirge är Ceruledge en eld- och spöktyp. Medan Ceruledge har fler svagheter än de andra, kompenserar dess offensiva kraft för det. Det är den enda Pokémon som kan lära sig Bitter Blade, som både orsakar skada vid en effektnivå på 90 och återställer HP. Detta drag kan vara extremt kraftfullt och har den högsta basnivån för HP-drain av alla drag av den typen. Den sekundära Ghost-typen gör också Ceruledge immun mot rörelser av normal typ. De flesta Pokémon känner till minst ett drag av normal typ, så att ha den immuniteten kan vara en viktig faktor i vilda strider.

Pawmo

Pawmo, och dess utveckling Pawmot, är en stark utmanare. Ny i Pokédex i Gen 9, Pawmo i Pokémon Scarlet and Violet är en elektrisk- och stridstyp som enkelt kan ta sig an flera gym i Pokémon Scarlet and Violet. Den utvecklas från Pawmi på nivå 18 där den får Fighting-typen. Pawmo är supereffektiv mot Flying- och Steel-typer. Det kan också bli supereffektivt mot mörka typer när det använder alla slags drag som den har lärt sig. Pawmo kan vara en del av den söta musfamiljen Pokémon, men det är en stark fighter i strid, trots sin mycket lilla storlek.

Det finns många Pokémon i Paldean-regionen att välja mellan. Det finns många bra alternativ för att bygga ett lag för att ta vem som helst till Elite Four. Genom att använda några av de bästa dubbla Pokémonerna kan tränare effektivt ta sig igenom alla huvuduppdragen i Pokémon Scarlet och Violet och samla varje märke.

Lämna ett svar