Ett av de bästa fickmonstren av Dark- och Fire-typ som tränare kan fånga under starten av sin resa i Pokémon Scarlet and Violet är den mörka hunden Houndour. Även om dess övergripande basstatistik inte är något speciellt, är Houndours SpAtk-statistik ganska hög för ett fickmonster i tidigt spel, vilket gör det lönsamt för strid i vissa situationer. Så småningom kommer Houndour att utvecklas till Houndoom, ett odjur av mörk- och eldtyp med otrolig skalningsstatistik som kommer att föra tränare genom många strider långt in i det sena spelet och därefter. Men innan tränare kan planera sina äventyr med Houndoom måste de först hitta och fånga Houndour.

Under prologhandledningsuppdraget för Pokémon Scarlet och Violet kommer tränare att resa till en plats som kallas Inlet Grotto, där flera paket med Wild Houndours kan hittas. Ingången till denna grotta ligger nära botten av South Province (Area One), söder om Los Platos, och nära Poco Path Lighthouse. Efter att ha gått genom tunnelingången kommer spelarna att befinna sig i en stor grotta med glödande gröna stenar längs golvet och väggarna. Detta är området där tränare kommer att möta sitt första paket med vilda hundar.

Hur man utvecklar Houndour i Pokémon Scarlet och Violet

Enligt Youtube-kanalen Quick Tips är Inlet Grotto inte den enda platsen där Houndour leker i Pokémon Scarlet och Violet. Tränare kan också stöta på denna hund av mörk- och eldtyp i zoner i Sydprovinsen (område fyra). Men enligt dess Paldean Dex-post blir Houndour mer aktiv på natten. Den här beskrivningen kan tyda på att fickmonstret har en högre lekfrekvens efter mörkrets inbrott i Paldea, men sådana antaganden har inte bekräftats. Omvänt har många communitymedlemmar verifierat via spelfilmer att denna Dex-information inte betyder att Houndour är nattaktiv som Misdreavus. Därför, om tränare besöker Inlet Grotto under dagtid, kan förpackningar av hundar hittas som vandrar i grottans underjordiska tunnlar.

Att fånga kommer att bli lättare senare, men nykomlingar kan behöva slåss mot Houndour innan de kan uppnå en framgångsrik fångst i Pokémon Scarlet och Violet. Som ett monster av mörk- och eldtyp är Houndour stark mot attacker av eld-, gräs-, is-, spök-, stål- och psykiska typer. Å andra sidan säger Game8 att tränare kan ge supereffektiv skada på denna hund genom att slå den med vatten-, kamp-, mark- och stenrörelser. När Houndour väl har fångats kan tränare utveckla den till Houndoom genom att jämna ut den mörka hunden till nivå 24. Inga evolutionsföremål eller tidskrav är inblandade i Houndours evolution i Pokémon Scarlet och Violet.

How to Find and Evolve Houndour to Houndoom in Pokemon Scarlet & Violet

Lämna ett svar