Ett bra team förenas genom vänskap, och i Marvel’s Midnight Suns är det jägarens jobb att knyta dessa band. När spelaren rekryterar en ny hjälte till sitt lag kan de interagera med hjälten och öka sin vänskapsnivå. Att öka en vänskapsnivå låser upp nya förmågor för hjälten och gör dem starkare. Att spendera tid med varje hjälte ökar dessutom Team Friendship Level, vilket ger fler kombinationsförmågor, komplimanger och presentbutiksartiklar.

Ett av de enklaste sätten att öka vänskapsnivåerna är att bjuda in hjältar på uppdrag. Dessa uppdrag är där det kortbaserade spelet av Marvel’s Midnight Suns kommer in i bilden. Det mesta av relationsutveckling kommer att ske i klostret, midnattssolernas högkvarter. Medan de är i Abbey kan spelare prata med sina lagkamrater, med vissa dialogalternativ som ökar vänskapsnivåerna.

Hur man knyter an till hjältar i Marvel’s Midnight Suns

Det bästa sättet att bli vän med midnattssolens hjältar är att bjuda in dem till ett häng. I en hangout väljer jägaren en aktivitet att göra tillsammans, som meditation, videospel eller fiske (eftersom det spel nuförtiden inte inkluderar fiske). Så, till exempel, trots Spider-Mans demoniska uppgraderingar, kommer han inte att vara ett fan av att utforska klostrets konstiga marker. Han kommer dock att älska att se en film. Så det är bäst att välja hangouts som karaktären älskar för att få 7 XP.

Havens är en engångsinteraktion med jägaren och en hjälte. Havens är markerade i blått i klostret. När jägaren bjuder in en hjälte till en fristad deltar de i en specifik aktivitet kopplad till den. Varje vänskaps-XP som du får i en fristad är dubbelt så mycket som den skulle vara i en hangout.

Spelare kan ge hjälten en gåva i slutet av en hangout eller tid i en fristad. Varje hjälte i Marvel’s Midnight Suns föredrar olika gåvor baserat på deras personlighet och bakgrund. Varje gåva har en annan raritet. Vanliga presenter ger till exempel +1 för nästan alla. Om en hjälte älskar en viss gåva får de +4 för sällsynta gåvor, +8 för episka gåvor och +10 för legendariska gåvor. Det är värt att påpeka att legendariska gåvor endast kan ges till en specifik hjälte.

En gång om dagen kan jägaren bjuda in en hjälte till gården för lite sparring. Sparring hjälper till att förbättra en hjältes kort och statistik samtidigt som den belönar Friendship XP. Training in the Yard tillåter också spelare att samla in komplimanger, en resurs som kan hjälpa till att öka Friendship XP. När spelare spenderar en komplimang på en hjälte, kommer de att få 4 XP, så länge de lägger ut sina komplimanger. Spelare kan också få komplimanger genom att genomföra Hero Ops och forskningsprojekt. Tyvärr leder dessa komplimanger inte till att romanisera någon Marvel’s Midnight Suns- hjälte.

Att interagera med hjältar lägger till ”rollspel”-upplevelsen till spelet och låter spelare knyta an till några av sina favoritkaraktärer. När spelet får fler DLC-hjältar kommer jägaren att ha massor av relationer att utforska och många möjligheter att öka sin vänskapsnivå med Marvel’s Midnight Suns- medlemmar.

Lämna ett svar