Gör dig redo att återuppbygga underbara fästningar och strukturer, samtidigt som du kämpar mot hot i det nya spelet Dwarf Fortress. Du får inte bara arbeta i samhällen med dina andra Dwarf-vänner och arbetare, utan du får också spela spelet på en mängd nya plattformar som inte var tillgängliga första gången när spelet kom. Ända sedan spelet släpptes för Steam har vissa spelare bett om mer. De har en fråga om Dwarf Fortress är tillgängligt på Steam Deck. Det är exakt den frågan som vi kommer att svara på idag i vår artikel, och vi kommer också att titta på andra viktiga saker för detsamma. Med allt detta nu sagt, låt oss dyka direkt in och kontrollera detaljerna

Dwarf Fortress stöder plattformar inklusive Linux (via användning av Proton), macOS och Microsoft Windows. Den verkliga affären eller frågan handlar om Steam Deck-versionen av spelet, och om den är tillgänglig. På grund av detta letar dessa fans efter svar online och vill veta om de kommer att ha Steam Deck-versionen tillgänglig. Låt oss titta på svaret på detta nedan.

Kan du spela Dwarf Fortress på Steam Deck?

Lyckligtvis för spelare kan de spela detta spel på Steam Deck. Tja, det kanske inte finns någon officiell bekräftelse från utvecklarnas sida för Steam Deck-versionen, men några av spelarna har redan testat den på Deck och det verkar fungera underbart. Visst finns det några mindre brister här och där som att molnet inte är tillgängligt, och en viss stelhet när du rullar världen över, men allt som allt fungerar spelet perfekt, bekräftade många fans. Det behöver inte sägas att detta är goda nyheter för alla spelare som ville ha spelet på Steam Deck. Vissa klagade dock på den dåliga kontrollerkonfigurationen på Steam Deck eftersom den verkar vara otillfredsställande.

Trots att det är ett gammalt spel är det nästan förvånande hur underbart den förbättrade versionen av Dwarf Fortress för närvarande presterar på Steam Deck. Utvecklarna släppte inte bara spelet på en uppsjö av nya och bättre mainstream-plattformar, utan det är också fler och fler som visar intresse för ett spel som detta. Detta fortsätter bara för att visa att äldre spel fortfarande inte har tappat sin charm och fortsätter att prestera perfekt även nu. Med allt detta sagt avslutar vi nu vår artikel, och vi hoppas också att du tyckte att detta var användbart. Om du gillade det här innehållet, överväg att besöka Digistatment oftare.

Lämna ett svar