När det tillkännagavs att Dwarf Fortress, ett byggsimulatorspel vars alfa släpptes för 16 år sedan, var på väg till Steam och Itch.io, var många långvariga fans av spelet väldigt exalterade. Även om spelet stadigt hade förbättrats under åren, innebar ett hopp till Steam-plattformen troligen mer finansiering, fler spelare och därmed mer stöd för spelets framtid. Dessutom tillkännagavs det att äventyrsläget också skulle finnas på Steam-versionen av Dwarf Fortress, men för närvarande är det ingenstans att se.

När släpps Dwarf Fortress Adventure Mode för Steam och Itch.io?

Tyvärr finns det för närvarande inget fastställt släppdatum för Dwarf Fortress Adventure Mode, även om spelare förutspår att det kanske inte kommer att vara förrän om sex månader, ge eller ta. Med tanke på att många spelare köpte Steam- eller Itch.io-versionerna av spelet specifikt för att spela Adventure Mode, är det fruktansvärda nyheter att höra att det kan vara många månader innan det släpps. Denna felaktiga kommunikation kan leda till återbetalda kopior av spelet och en förlust av intresse som det kanske inte återhämtar sig från om tidigare liknande situationer är något att gå på.

Vad du ska göra tills Adventure Mode släpps i Dwarf Fortress

Även om många spelare kan ha köpt Steam-versionen av Dwarf Fortress för dess äventyrsläge, betyder det inte att spelet inte har något att erbjuda. Den här uppdaterade versionen av spelet har två spelbara lägen för spelare att ta itu med, så att de kan välja vilken version av Dwarf Fortress de vill uppleva.

Dvärgfästning

Titeln på det första spelläget är i huvudsak det ursprungliga spelläget med en grafisk och ljudöversyn. Inget spelmässigt har förändrats; Därför erbjuder detta spelläge den ursprungliga Dwarf Fortress-upplevelsen men med en mycket modernare uppsättning.

Äldre läge

Legacy Mode är mer ett videospel i sig än ett spelläge, eftersom det är den ursprungliga Dwarf Fortress-upplevelsen med det gamla gränssnittet och föråldrad grafik intakt. Det här läget låter gamla spelare fortsätta upplevelsen de har blivit så vana vid medan nya spelare kan hoppa in i den textbaserade värld som föregick Steam-släppet.

Tillsammans med den eventuella introduktionen av Adventure Mode på Steam-versionen, planeras även ett testläge för att möjliggöra simulerad strid och andra tester. Detta testläge kommer också att hjälpa spelare att testa Dwarf Fortress-moddar, och Steam Workshop är också planerat att stödjas.

Vill du ha mer information om Dwarf Fortress? Ta en titt på Hur man får frön i Dwarf Fortress och Komma igång i Dwarf Fortress Vad ska man bygga? från Volsiz!

Lämna ett svar