Nya spelare av Honkai: Star Rail kan känna att de vet vad de gör tack vare bekantskap med HoYoverses andra populära titel, Genshin Impact. Även om de har sina likheter, kan att förlita sig på en Genshin Impactstyle-strategi faktiskt göra din upplevelse svårare. Vi är experter på båda spelen och känner oss övertygade om att att följa dessa tips kommer att göra din resa ombord på Astral Express till en trevlig resa.

Honkai Star Rail Bästa tipsen för nya spelare

Här är våra 15 bästa tips för nya spelare i Honkai: Star Rail.

1. Spendera inte Stellar Jade på Standard Warp-biljetter

Denna regel verkar gälla oavsett vilket Hoyoverse-spel du spelar. Stellar Jade, en premiumvaluta, används nästan alltid bäst för att rulla för begränsade karaktärer och vapen. Honkai: Star Rail kommer givetvis att belöna dig med tillräckligt många gratis Standard Warp-biljetter under den första dagen eller två av spelet för att garantera en vanlig femstjärnig karaktär tidigt. Efter det, när du fortsätter att använda gratis valuta för att dra, kommer du så småningom att få ditt val av femstjärnig karaktär från standardbannern.

2. Två lag är bättre än ett

Medan ett lag tar dig igenom det mesta av Jarilo-VI, kommer du snabbt att nå en plats där du måste använda två lag samtidigt, ungefär som i Genshin Impacts Spiral Abyss. Att bygga åtta karaktärer till nivå 50 eller 60, snarare än fyra till nivå 70 eller 80, är ​​mer fördelaktigt, vilket ger dig mångsidighet att svara på flera scenarier.

3. Bygg karaktärer av en mängd olika element och banor

Vi rekommenderar starkt att du fokuserar på att diversifiera de åtta karaktärerna som du väljer att bygga från början. Försök att bygga minst en karaktär av vart och ett av huvudelementen: fysiskt, is, eld, vind och blixt. Det är också bra att bygga karaktärer i en mängd olika roller. Minst två av dina åtta karaktärer bör vara av överflöd eller bevarande-banan för att hålla dina lag vid liv genom tuffare slagsmål.

4. Bygg ett lag kring den första femstjärniga karaktären du drar

Oavsett vilken femstjärnig karaktär du drar från Departure Warp-bannern, oavsett om de hamnar högt på en rankinglista eller lågt, har de alla inneboende styrkor. Att bygga minst ett lag kring dessa styrkor är till din fördel. Försök att bygga andra fyrstjärniga karaktärer som kompletterar deras spelstil eller stötta upp deras svagheter, som att Asta tar itu med Gepards snabbhet.

5. Prioritera defensiva karaktärer

Detta är en distinkt skillnad mellan Honaki: Star Rail och Genshin Impact. På grund av dess actionstrid får du incitament att prioritera att stärka din huvudsakliga skadedealer i HoYoverses äldre titel. Honkai: Star Rails strid är turbaserad ingen dodge-mekanik här. Du kan inte heller använda helande föremål i strid. Du är nästan säker på att möta utmaningar som testar din överlevnadsförmåga mer än något annat. På grund av detta rekommenderar vi att du prioriterar karaktärerna Överflöd och Bevarande i dina team, och en av dessa karaktärer bör inkluderas i nästan alla lag du bygger.

6. Level up grundläggande attacker sist

Grundläggande attacker i Honkai: Star Rail tjänar till stor del till att bygga upp Skill Points för skicklighetsattacker. På grund av detta har väldigt, väldigt få karaktärer nytta av att jämna ut sina Basic Attack Traces först. Vi rekommenderar generellt att göra det till en sista prioritet för att spara resurser för viktigare saker.

7. När du är osäker, odla vanliga EXP-material

När du går vidare genom berättelsen kommer du att låsa upp massor av Calyxes och andra utmaningar att använda din Trailblaze-ström på. Oavsett vad kommer du att bygga en stor mängd karaktärer så småningom för att möta specifika utmaningar. Det är alltid bättre att snabbt spendera några Trailblaze power building stash av vanliga EXP material eller Credits, snarare än att låta din Trailblaze power nå 180 cap. Om detta händer kommer du att sluta samla på dig Trailblaze Power med tiden, vilket är det kostnadsfria sättet att få den.

8. Oroa dig inte för reliker i det tidiga spelet

En vanlig regel för Genshin Impact är att vänta tills du når en viss världsnivå för att spendera din Resin på att odla de bästa potentiella artefakterna, snarare än de du så småningom kommer att använda som foder. Honkai: Star Rail är inte annorlunda. Nöj dig med relikerna du hittar naturligt i skattkistor eller som belöningar. Använd inte din Trailblaze-kraftjakt efter reliker förrän du kan anta utmaningarna på jämviktsnivå sex.

9. Spara ditt bränsle

På tal om att använda din Trailblaze-kraft klokt, vi rekommenderar starkt att du sparar alla bränsleföremål du skaffar tills du är redo att börja odla reliker. Även om det kan vara frestande att använda den extra kraften för att odla material, finns det andra sätt att samla in dem som inte förbrukar tidsstyrd kraft. De bästa relikerna kan bara erhållas med Trailblaze Power, så spara ditt bränsle för det.

10. Prioritera att spela igenom uppdrag först

Gå vidare genom huvudberättelsen när du kan. Detta kommer att låsa upp många av de system du behöver för att stärka dina karaktärer. Om du fastnar vid en punkt där du inte kan komma vidare i huvudhistorien på grund av din Trailblaze-nivå, rekommenderar vi att du går vidare till sidouppdrag härnäst. Det borde finnas mycket för dig att göra för att fortsätta att höja din Trailblaze-nivå, utan att doppa i ditt bränsleförråd som du bör spara till senare.

11. Glöm inte tekniker och förbrukningsvaror

Även om det är viktigt att stärka dina karaktärer, kan det i det tidiga spelet vara lätt att glömma att du har två andra system tillgängliga för att förbereda ditt lag för individuella strider. Att använda tekniker och förbrukningsvaror kan göra hela skillnaden mellan att besegra en formidabel fiende eller inte. Försumma inte dem.

12. Följ din Operation Briefing

HoYoverse ger dig en kontochecklista i form av din Operation Briefing. Det kommer att ge dig belöningar för att gå vidare genom spelet, och att följa uppgifterna i ordning kommer att ge dig en uppfattning om vad ditt konto behöver nästa gång för att utvecklas effektivt.

13. Försumma inte uppdrag

Uppdrag är en mycket mer användbar version av Genshin Impacts expeditioner. Du kommer att ha ett större utbud av belöningar att välja mellan, inklusive nästan allt Common Character Ascension-material. Detta kan vara ett bra sätt att passivt öka dina lager så att du har mycket att uppgradera dina karaktärer.

14. Glöm inte World Shops och andra bonusbelöningar

Efter att ha slutfört sidouppdrag och öppnat kistor i varje värld av Honkai: Star Rail kommer du att belönas med unika valutor som kan spenderas i World Shops. Dessa butiker innehåller några mycket användbara föremål, såväl som bonusbelöningar för att spendera dessa mynt. Att återvända till Pom-Pom för att hämta dina Trailblaze-belöningar är också klokt. Påminnelser om att samla in dessa belöningar finns i det övre vänstra hörnet av din karta.

15. Det finns ingen PVP; Det är inte ett lopp

Av alla tips vi har gett dig om kontoeffektivitet kan det här vara det viktigaste: du kan fortfarande utjämna ditt konto så snabbt eller långsamt som du vill i det här spelet. Spendera pengar (ansvarsfullt!) om du vill. I slutet av dagen finns det ingen PvP-mekanik i Honkai: Star Rail, och allt spelets innehåll kan avnjutas med ett gratis-att-spela-konto i din egen takt, om det är vad du väljer. Det viktigaste att göra medan du spelar är att njuta av resan.

Letar du efter mer av vårt Honkai: Star Rail- innehåll? Kolla in Honkai: Star Rail är inte öppen värld Alla Genshin Impact Differences här på Volsiz.Lämna ett svar