Väntan är äntligen över. Bethesdas Starfield är nu tillgängligt att spela för alla runt om i världen, förutsatt att de är antingen på Windows PC eller Xbox Series X/S. Och med nya releaser kommer nya frågor från nyfikna spelare. Från hur man byter namn till att ändra vädret, det finns massor av frågor som måste besvaras. En sådan fråga är hur man ändrar språket i Starfield på Steam, Game Pass och Xbox Series X/S. Om du undrar över detsamma, överväg att läsa den här guiden till slutet.

För ett spel av sådan kaliber är det uppenbart att spelare förväntar sig en lång lista med alternativ för språkstöd. När allt kommer omkring har alla sina egna preferenser och smaker. Så låt oss se hur du kan ändra Starfields språk på olika tjänster och plattformar.

Starfield: Hur man ändrar språk på Steam, Xbox Series X/S och Game Pass

Starfield: Hur man ändrar språk på Steam, Xbox Series X/S och Game Pass

Game Pass (PC)

För PC Game Pass-användare är det ganska enkelt att byta språk. Vad du behöver göra är att gå till spelets installationskatalog: CXboxGamesStarfieldContent. Sök efter filen Starfield_LANGUAGE.ini i innehållsmappen. Observera att SPRÅK-delen av det är tänkt att vara det aktuella språket som spelet är inställt på. Till exempel, om Starfields standardspråk är inställt på tyska, skulle det se ut som Starfield_de.ini. Fortsätt genom att öppna filen med Anteckningar och lägga till raden ”sLanguage= [Språkkod]” under avsnittet [Allmänt]. Här måste du ersätta delen [Språkkod] med motsvarande kod för de språk som stöds i spelet. Till exempel för att ställa in spelets språk tillPortugisiska, lägg till följande rad: ”sLanguage=ptbr”.

Ånga 

För att ändra spelets språk via Steam, öppna Steam-klienten och gå sedan direkt till biblioteket. Hitta och högerklicka på Starfield för att välja Egenskaper. Därefter, på fliken Allmänt, ser du alternativet Språk till höger på skärmen. Klicka på den och välj önskat språk. Efter detta kommer Steam också att starta en nedladdning av det valda språkets ljudfiler om det inte har gjort det tidigare. Om språket inte ändras, så här behöver du göra:

 • Gå till följande katalog: ”%USERPROFILE%DocumentsMy GamesStarfield
 • Skapa nu en ny. txt-fil (om den inte redan finns).
 • Efter detta, öppna filen med Notepad och lägg till följande rader:
 • [Allmän]
 • sLanguage= [språkkod]
 • Spara sedan filen och döp den till StarfieldCustom.ini. Se till att ändra dess typ från .txt till .ini.
 • Starta nu spelet.

Obs: Du kan också överväga att ändra din dators standardspråk till något av de språk som stöds av spelet. Detta kommer att initiera Starfield att tillämpa just det språkpaketet.

Xbox Series X/S

Slutligen, att ändra språket på Series X/S-konsolen är det enklaste av allt. Allt du behöver göra är att ställa in din konsols systemspråk till det du föredrar och som stöds av Starfield. Låt sedan konsolen hantera resten, inklusive nedladdningsprocessen. Observera att du måste starta om din konsol efter att ha gjort tillräckliga ändringar.

 • Tryck på den stora X-knappen på din handkontroll för att ta fram huvudskärmen.
 • Klicka på Hem och välj Inställningar > System > Språk och plats.
 • Ändra nu ditt konsolspråk till det du vill att Starfield ska köra med.
 • När du har gjort de nödvändiga ändringarna klickar du på knappen Starta om nu på höger sida av skärmen.
 • Starta spelet för att se om allt fungerar som det är tänkt.
 • Språkkoder

  Här är alla språk som stöds för närvarande i Starfield och deras motsvarande språkkoder:

  SPRÅK

  SPELKOD

  UNDERTEXTSUPPORT

  LJUDSTÖD

  GRÄNSSNITSSTÖD

  Förenklad kinesiska zhhans Ja Nej Ja
  portugisiska (Brasilien) ptbr Ja Nej Ja
  putsa pl Ja Nej Ja
  japanska jp Ja Ja Ja
  Spanska (Spanien) är Ja Ja Ja
  tysk av Ja Ja Ja
  italienska Det Ja Nej Ja
  franska fr Ja Ja Ja
  engelsk i Ja Ja Ja

  Som sagt, vi hoppas att du tycker att den här guiden är informativ. För fler sådana intressanta guider, kolla in Volsiz. Läs också: Starfield: How to Skip Intro (Mods Link Included)Lämna ett svar