Starfield är ute nu och spelare är upptagna med sina nya rymdfarande äventyr. Spelet är tillgängligt för både Xbox Series X/S och Windows och lockar ett stadigt antal nya spelare. Och några av dessa spelare vill överföra sina framsteg i spelet från Steam till Game Pass. Om du är bland dem, överväg att läsa den här guiden till slutet för mer information om detsamma.

Både Steam och Game Pass ger inte något direkt sätt att överföra framsteg i spelet för något spel. Om så var fallet skulle vi inte skriva den här guiden i första hand. Det är dock inte en omöjlig sak att göra, och den här guiden hjälper dig med det. Tänk dock på att detta bara är för PC-versionen av Game Pass, inte konsolen.

Starfield: Hur man överför In-game Progress från Steam till Game Pass

Starfield: Hur man överför In-game Progress från Steam till Game Pass

Innan något annat rekommenderar vi starkt att du gör en lokal säkerhetskopia av dina Steam-lagringar om något går snett. Det är en försiktighetsåtgärd som bör tas på allvar om du inte vill förlora dina surt förvärvade framsteg.

Så till att börja med måste spelare först ladda ner starfield-xgp-import från GitHub. Observera att detta program är väldigt tidigt i sin linda, så förvänta dig några buggar och fel. Hur som helst, när du är på GitHub-sidan i programmet, klicka på Releases. Under Tillgångar ser du följande tre filer:

  • sfsconvert.exe
  • Källkod (zip)
  • Källkod (tar.gz)

Du kan fortsätta och ladda ner exe-filen, men för vissa fungerar inte den. Om samma sak händer dig, ladda ner källkoden (zip)-filen.

Installera Python och extrahera den nedladdade mappen

Det här programmet behöver Python för att köras, så ladda ner det från den officiella webbplatsen. Om din PC redan har Python installerat kan du hoppa över det här steget. Den senaste Python-versionen för tillfället är Python 3.11.5. När du installerar, glöm inte att markera alternativet Lägg till python.exe till PATH nedan. Om du inte gör det, kommer du att säga adjö till hela processen. När Python-installationen är klar, extrahera den tidigare nedladdade källkodsfilen (zip) till valfri plats. Ditt skrivbord är ett bra val för detta. Den extraherade mappen kommer att heta så här: starfield-xgp-import-0.0.2.

Öppna CMD

Öppna mappen och klicka på adressfältet där filsökvägen visas. Skriv cmd och tryck på Enter. I kommandotolken skriver du in python main.py ( fullständig sökväg till Steam-sparafilen du vill konvertera). Istället för att kopiera och klistra in hela sökvägen, dra och släpp den sparade filen i kommandotolken. Detta gäller även för den körbara filen, dvs dra och släpp.sfs-filen till exe-filen. Slutresultatet bör se ut ungefär så här: python main.py ”C:Users(Användarnamn här)DocumentsMy GamesStarfieldSaves(spara filnamn här).sfs”

Obs: Dessutom, om du ser felet ”Python känns inte igen som ett internt eller externt kommando”, ta bort Python från huvudraden och skriv istället in main.py (spara filsökväg) i cmd.

Tryck på enter och konverteringsprocessen startar. I de flesta fall tar konverteringen bara några sekunder. När processen är klar, gå till katalogen med den analyserade sparafiltiteln och kontrollera om lagringen konverterades till nio bitar eller inte. Om du hittar det som sådant betyder det att konverteringen lyckades.

Starta spelet

Allt du behöver göra nu är att starta spelet via GamePass-applikationen och kontrollera om Steam-lagringen finns när du har valt alternativet Ladda. Om du stöter på några problem, försök att ta bort några av spelets autosave och en eller två manuella sparar om möjligt.

Som sagt, vi hoppas att du tycker att den här guiden är informativ. För fler sådana guider och uppdateringar om Starfield, följ Volsiz regelbundet. Läs också: Starfield Weapon Mods: How to Remove Them

Etiketter: ,Lämna ett svar