Det var mer eller mindre väntat men Netflix Cyberpunk Edgerunners-serien gör Cyberpunk 2077 mycket bra.

Spelare återvänder till Cyberpunk 2077 tack vare Netflix

Cyberpunk Edgrunners animerade serie har sänts sedan den 13 september på Netflix och har varit en stor succé. Både när det gäller presskritik och åskådare som hyllar bearbetningsarbetet av Studio Trigger (Kill la Kill). På Rotten Tomatoes som på IMDB finns konsensus där med höga snitt. Men denna framgång sträcker sig längre eftersom den till fullo tjänar CD Projekt Reds intressen och dess Cyberpunk 2077.

Under de senaste dagarna på Steam har antalet samtidiga spelare klättrat till 70 000. Okänd sedan januari 2021, en månad efter lanseringen, som noterats av Benji-Sales. En tillfällig comeback? Nej. Det fortsatte att öka för att nå 85 555 samtidiga spelare några timmar senare. Och även om det nu är nere på runt 50 000 så är Cyberpunk 2077 mycket mer populärt än det var innan Cyberpunk Edgerunners släpptes på Netflix.

 

CD Projekt Red är dock inte på sitt första försök. Denna synergi har redan setts med Netflix-serien The Witcher som förde spelarna tillbaka till The Witcher 3. En metod som PlayStation verkligen hoppas kunna återskapa med sin mängd anpassningar, inklusive The Last of Us-serien.

Cyberpunk kommer också att återlanseras 2023 med den unika Phantom Liberty DLC, men efter det borde det inte finnas något stort extra innehåll. De polska studioteamen har nog att göra för att uppnå sina mycket stora ambitioner med The Witcher 4.

Lämna ett svar