Vi väntade på tillkännagivandet av Iron Man-spelet under Marvel Games-konferensen, men EA spelade nykterhetskortet med ett enkelt pressmeddelande. Ett mycket lärorikt meddelande dock som informerar oss om planerna bortom detta första samarbete.

Iron Man och andra Marvel-spel under utveckling hos EA

För några timmar sedan bekräftade EA att de arbetar med ett mycket ambitiöst Iron Man-spel för en spelare och till och med presenterade en första bild. I väntan på att få reda på om Motive Studio-teamen verkligen kommer att kunna producera det ”ultimativa Iron Man-spelet” har Electronic Arts fullt förtroende från Marvel och Disney. Ja, även efter Star Wars Battlefront 2-skandalen.

Spelet (obs: Iron Man) är för närvarande i förproduktionsfasen och vi kommer att hålla dig informerad om utvecklingens framsteg. Det är ett lovande nytt samarbete mellan Marvel och Electronic Arts, där Iron Man är det första av flera nya spel. Motive rekryterar aktivt för att utöka sina team och du kan kolla jobberbjudandena på dess sida om du är intresserad av att hjälpa dem att skapa det ultimata Iron Man-videospelet.

En friare att följa upp Iron Man? Ja, och det skulle vara Black Panther. Enligt journalisten Jeff Grubb utvecklar EA ett Black Panther-spel som borde ge oss en ny inkarnation av karaktären. ”Efter Black Panthers död tar spelarna en helt ny inkarnation av Wakandas hjälte”, sa han. Den svarta pantern kommer också att bli föremål för en annan titel vid sidan av bland annat Captain America, designad av skaparen av Uncharted.

Lämna ett svar