Kommunikationen kring PSVR 2 tar fart lite mer i höst. Sony har precis släppt en bästa video om vad som väntar spelare med det nya PS5 VR-headsetet.

Toppmodern PSVR 2

För sin PSVR 2 kommer Sony att gå all out och markera ett riktigt avbrott med den första modellen. Till ett rimligt pris hoppas vi, eftersom VR-marknaden kommer att förbli en nischad sektor. För att göra spelarna medvetna om framstegen har det japanska företaget publicerat en ”Feel a New Real” -annons.

I nästan två minuter växlar videon mellan att presentera nya funktioner och utdrag från Horizon Call of the Mountain, Resident Evil Village, Firewall Ultra och The Walking Dead: Saints & Sinners – Chapter 2: Retribution games. Och PlayStation VR 2 har mer än ett argument för det med 4K HDR OLED-skärmar med 2000x 2040 upplösning per öga med upp till 120Hz bildhastighet, 110° synfält, Tempest Audio 3D. Men dessa är inte de mest övertygande elementen.

Det som vittnar om ett stort gap med denna nya modell är den högtflygande eyetracking som används på två sätt. Till en början tillåter det att få en foveal rendering för att spara resurser för att placera dem någon annanstans. Allt utanför spelarens synfält kommer att försämras, för att maximera detaljerna i miljöerna och andra framför honom och på de närmaste sidorna. Justeringen görs i farten, och om du inte verkligen söker är processen tydligen transparent. Eye tracking är också implementerad för att utföra åtgärder som att välja utrustning från ett vapenhjul.

Slutligen, när det kommer till själva headsetet kommer det att finnas inbyggd haptisk feedback. Ultraprecisa vibrationer som kan simulera effekten av en boll som griper spelarens huvud.

Overkliga världar i dina händer

Sense -kontrollerna förklaras också. Med hjälp av fingerdetektering är det till exempel möjligt att placera pekfingret på avtryckarsvansen på en pistol eller något annat vapen. Liksom PS5:s DualSense har var och en av Sense haptisk feedback och adaptiva triggers. När du böjer en båge i Horizon Call of the Mountain kommer det uppenbarligen att finnas motstånd.

Spela säkert med PSVR 2

Till skillnad från sin föregångare kommer PSVR2 att ha en genomskinlig vy i synnerhet för att återvända till den verkliga världen kort utan att behöva ta av hjälmen och placera den på huvudet. Du kan också definiera ditt spelområde för att utesluta hinder som skulle komma i vägen. Redan närvarande på PSVR 1, är det filmiska läget för att titta på film eller spela icke-VR-spel på en imponerande projicerad skärm tillbaka. Och om du gillar att dela med dig av dina framträdanden kommer en enkel anslutning av en PS5 HD-kamera att spela in dem.

Lämna ett svar