Sedan lanseringen i september 2014 har The Sims 4 lockat miljontals spelare runt om i världen och är tillgängligt på nästan alla plattformar (PC, PlayStation och Xbox). Med tiden har en mängd innehåll, både gratis och betalt, lagts till för att berika The Sims-världen och öka de kreativa möjligheterna för spelare.

Mot alla förväntningar har utvecklarna meddelat att The Sims 4 kommer att bli gratis och gå gratis att spela.

När kommer The Sims 4 att vara gratis?

The Sims 4 blir därför gratis från den 18 oktober 2022 på alla plattformar. Det vill säga, du kan ladda ner det, utan att spendera ett öre, på PC, via Steam and Origin, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One och Series. Tyvärr har inget tillkännagivande om Nintendo Switch gjorts och det verkar som att titeln fortfarande inte kommer till denna plattform, till förtret för en hel community.

För övrigt kommer den här övergången till free-to-play inte riktigt att påverka spelarna. Uppdateringar kommer alltid att rullas ut över tid, med syftet att ta med innehåll, även om vi inte har mer information om detta. Men för att tacka communityn, och särskilt spelarna som köpte det innan The Sims 4 blev gratis,ett kit kommer att erbjudas, nämligen Luxury in the Desert kit, nyligen släppt på alla plattformar. Det senare ger spelare tillgång till mer exotiska föremål, inspirerade av öknen i sydvästra USA.

Denna free-to-play-övergång av The Sims 4 kommer att tillåta Maxis och Electronic Arts att se spelarbasen öka drastiskt, utan tvekan. Mellan de gamla spelarna som kommer att fördjupa sig i produktionen och de nya, som kommer för att upptäcka upplevelsen, bör detta val visa sig vara lönsamt för utvecklarna. En utmärkt sak kanske innan man tillkännagav The Sims 5?

sims4-gratis-gratis-att-spela

Lämna ett svar