Ny twist i GTA 6-läckageaffären. Medan FBI aktivt utreder intrången i Uber och Rockstar, kan myndigheterna i London City ha arresterat författaren till den största läckan i videospelshistorien.

GTA 6-läckaren ska ha gripits

Avslöjad! Mindre än en vecka efter släppet av GTA 6-läckorna har den påstådda förövaren av Rockstar-serverhacket gripits. I en tweet som publicerades fredagen den 23 september kl. 14.00 hävdar Londonpolisen att de har gripit en 17-årig person som matchar hans profil. Han misstänks vara inblandad i en hackingaffär och greps med hjälp av NCA. Men i sitt pressmeddelande hade Uber, ett annat stort offer för den här personen, meddelat att de arbetade nära FBI och NCA (National Crime Agency).

 

Om myndigheterna inte har bekräftat något ännu, hävdar flera kända brittiska journalister att det verkligen är hackaren till GTA 6. Matthew Keys, en pålitlig källa inom teknikvärlden, intygar att det verkligen är hackaren som är involverad i Rockstars verksamhet. BBCs cyberreporter Joe Tidy sa också: ” Det här är verkligen, riktigt viktigt. Vi kan inte säga varför på grund av restriktioner… Jag rådfrågar fortfarande BBC:s juridiska team, vi kan inte säga mer än vad som har sagts här.»

Enligt de senaste uppgifterna i ärendet skulle han vara en av ledarna för gruppen Lapsus$ cyberkriminella. Han skulle ha samlat på sig mer än 12 miljoner euro genom att hacka olika stora namn inom teknik. Detta inkluderar Microsoft, Ubisoft, Nvidia och till och med Samsung. Vi måste dock vänta på bekräftelse från de brittiska myndigheterna för att vara säkra.

Lämna ett svar