Funktioner

 • Mått:  430 x 125 x 25 mm (platt)
 • Typ de clavier:  Full
 • Vikt:  737g
 • Strömkabel: 1,82 m nylonflätad USB-C till – C/A löstagbar
 • Färger:  Svart/Silver
 • Omkopplare:  Mekanisk/TTC/Låg profil (röd/blå/brun)
 • Garanti: 2 år
 • Programvara:  Cooler Master MasterPlus+
 • Anslutning: USB2.0 / Bluetooth 4.0
 • Kompatibilitet: Mac OS X 10.10+/iOS 5+/Android 3.2+/Windows 8 och senare

BildBildBild

Unboxing

Förpackningen innehåller:

 • 1x SK653 knappsats
 • 1 x Verktyg för att haka av brytarna
 • 1 x USB Type-C till Type-C-kabel
 • 1 x garantihäfte
 • 1 x Snabbstartguide & Bluetooth

BildBildBild

 

Chassi och funktioner

Även om attraktionen för närvarande är riktad mot tangentbord i mini- eller TKL-format, fortsätter vissa användare, eller till och med proffs i vårt avseende, att drömma om att det ska komma tangentbord med ett komplett utbud av tangenter och bekväma att använda.. Således erbjuder SK653 ett tillvägagångssätt som kombinerar komfort med praktiska egenskaper.

_DSC6817

Ram

SK653 tangentbordet  är i 100 % format. Detta innebär att den har alla tangenter tillgängliga på ett tangentbord, vilket minskar antalet genvägar, men ökar användarvänligheten för vanliga element som det numeriska tangentbordet eller de klassiska genvägarna.

BildBildBild

När det gäller beläggningen är SK653  sammansatt av ett chassi som kombinerar, med takt, plast och borstad aluminium. Den senare komponerar den övre delen av tangentbordet för en look som är lika professionell som elegant. Vi märker också att kanterna på chassit är avfasade (vinkeln är bruten så att det inte blir några vassa kanter). Faktum är att tangentbordet erbjuder en oklanderlig och elegant finish, även utanför.

_DSC6830
Under produkten hittar vi två PTFE- kuddar, för stöd, på underdelen, medan två andra finns på de utfällbara fötterna som vi hittar på överdelen. De har två användningssätt som är platta eller lutande.

BildBild

På baksidan av tangentbordet hittar vi en USB-C-port som används för laddning, men också för att använda tangentbordet i trådbundet läge. Slutligen, på vänster sida finns knappen för att växla från Bluetooth till trådbundet läge.

_DSC6848

Användningssätt

Utöver användarkomforten kan typen av anslutning spela på användarkomforten. Naturligtvis, på grund av dess format, är vi mindre försiktiga än för en TKL eller 60% version eftersom tangentbordet inte är tänkt att vara nomadiskt. Det finns dock vissa standarder som vi gärna hittar när enheten kategoriseras som trådlös. När det gäller SK622 så ansluter den uppenbarligen trådbundet, men också med hjälp av Bluetooth-åtkomst och… det är allt.

Det är faktiskt en identisk besvikelse, ingen trådlös anslutning med en dedikerad dongel är tillgänglig, speciellt i denna prisklass där alla konkurrenter drar fördel av det. Denna aspekt kommer att vara desto mer frustrerande för PC-användare som inte har endu måste skaffa en adapter för att dra nytta av SK653:s trådlösa läge.

_DSC6832
Med det sagt är Bluetooth 4.0-tekniken i SK653  mycket kapabel för fjärranvändning av enheter och tillåter anslutning av tre enheter samtidigt. Det finns en genvägsknapp för att navigera mellan de tre registrerade produkterna, men också för att ersätta dem när som helst. Tangentbordet har ett intelligent belysningssystem som, när vi använder  ”Cooler Master”-tangenten, lyser upp vissa tangenter på tangentbordet i vitt för att snabbt få reda på tillståndet för det senare.

_DSC6858

Växlar

Även om tangentbordet SK653  är en enhet som lämpar sig för spelare, är dess fulla och lågprofilerade format också lämpligt för proffs. Här hittar vi mekaniska switchar / TTC / Low Profile (Röd / Blå / Brun) som låter dig anpassa tangentbordet efter dina önskemål. När den väl tagits i hand, och detta, oavsett hur du använder den, är den lika trevlig som lyhörd. Naturligtvis ska du inte förvänta dig galna hastigheter, eftersom vi jobbar med komfort här.

 • TTC Low-Profile Röd: 45g/1,2 mm/linjär. Lätt aktiveringskraft för linjär rörelse utan att haka eller klicka.
 • TTC Low-Profile Blue:  45g/1,3mm/Clicky. Ljudåtergivning med ett meningsfullt klick.

_DSC6829

BildBildBild

 

Belysning

För SK653 är RGB-aspekten en aspekt som inte bör förbises. Tangentbordet har en klassisk bakgrundsbelysning under tangenterna, medan tillverkaren passade på att lägga till en bård som går runt enheten. Vid 100 % ljusstyrka, som du bara kommer att använda i trådbundet läge, är renderingen lika flytande som den är elegant, med en kant som är tänkt att vara diskret, men effektiv. Den dedikerade mjukvaran låter dig modifiera kolorimetrin såväl som belysningslägena för att anpassa dem efter dina önskemål.

_DSC6856
Den negativa punkten visas dock när du använder tangentbordet SK653 i Bluetooth-läge. För att minska energiförbrukningen tenderar du faktiskt att minska ljusstyrkan på tangentbordet. Om bakgrundsbelysningen av tangenterna inte verkar alltför påverkad, förlorar gränsen under tiden sin närvaro och går till och med så långt att vi tvivlar på att vi har tänt den. Slutligen sätter användningen av RGB en mycket stor broms på tangentbordets autonomi när det inte är kopplat.

BildBild

 

Genvägar

Som sagt ovan är fördelen med 100%-tangentbordet att det bara behöver väldigt få genvägar eftersom de flesta är tillgängliga direkt. Men, fortfarande inför formatet, skulle det ha varit intressant att se utseendet på dedikerade multimedianycklar.

BildBild

 

Batteri och laddning

Den erbjuder högpresterande, men också energikrävande bakgrundsbelysning. Därför, för att dra fördel av den senares elegans, kommer det att vara nödvändigt att använda den mycket oftare trådbunden än Bluetooth. Ändå, för dem som inte är fans av RGB-aspekten, håller tangentbordet perfekt när det är avstängt. Det är fortfarande en mycket bra enhet med standardautonomi och laddningstid.

MasterPlus-mjukvaran låter dig justera standby-tiden samt bakgrundsbelysningens effekt. Ett litet förtydligande för att avsluta, när tangentbordet är i standby och du vill aktivera det, räknas inte de första tangenterna. Det kommer att vara nödvändigt att vänta några sekunder innan du skriver, vilket fortfarande är synd.

_DSC6843

CM MasterPlus+ programvara

Liksom de flesta nuvarande kringutrustning, och även om SK653 vill vara plug and play, är det omöjligt att missa en mer avancerad konfiguration genom dedikerad mjukvara. Om det senare tillåter oss att gå längre på personaliseringsaspekten är vi fortfarande besvikna över dess förenklade design. Observera att många uppdateringar krävs under den första anslutningen innan du kan använda programvaran och tangentbordet tillsammans.

MasterPlusApp_HBjMMMcgzl

BildBildBild

 

Använda sig av

Slutligen är tangentbordet SK653  en högpresterande, ergonomisk och överlag ganska kompakt enhet även för ett fullformat. Omkopplarna är reaktiva medan vi beklagar avsaknaden av ett handledsstöd. Ändå svarar klaviaturen med lätthet på alla uppgifter som åligger det, oavsett om det är att spela, arbeta eller till och med båda samtidigt.

_DSC6845

Lämna ett svar