Den kommersiella berg-och-dalbanan tar aldrig slut för Cyberpunk 2077. Med utnyttjande av den enorma framgången med CD Projekt Reds senaste titel, Witcher 3, och på mycket stark marknadsföring, njöt spelet enorm entusiasm under dess tidiga dagar (8 miljoner förbeställningar), trots de sju åren mellan det första tillkännagivandet och hans utträde.

Men de många problemen, särskilt på den tidigare generationens konsoler, men inte bara, orsakade missnöje hos en stor del av samhället. Spelet hade tagits bort från PlayStation Store i väntan på en mer stabil version från studion.

Även om klagomålen kring spelet gjorde mycket oväsen,CD Projekt Red rapporterade endast 30 000 återbetalningar, en relativt liten summa jämfört med 13 miljoner försäljningar, i april 2021. uppför sluttningen under dess 2 år av existens.

Det var dock på sidan av härledda produkter som franchisens verkliga räddning kom. Cyberpunk: Edgerunners animerade serie lanserades i september 2022 och har varit en riktig framgång, både med fans av spelet och de som aldrig har rört det.

Över 20 miljoner cyberpunkare har strövat runt på Night Citys gator festat med Jackie och lärt känna Johnny, åkt runt med Panam och dykt med Judy, umgåtts med River och lyssnat på Kerrys låtar.

Tack och vi hoppas att vi ses alla i Afterlife! pic.twitter.com/ifFLhg6npO

— Cyberpunk 2077 (@CyberpunkGame) 28 september 2022

Återupplivandet av intresset för Cyberpunk 2077 hade börjat så snart serien lanserades, men fortsätter flera veckor senare, vilket gör att Cyberpunk 2077 kan nå 20 miljoner exemplar i alla medier. Spelet är bland de 10 bästa Steam-bästsäljarna i slutet av september 2022 och 6:e när det gäller aktiva spelare. Den överträffar sin illustrerade föregångare Witcher 3 genom att bli den största kommersiella framgången i den polska studions historia.

Lämna ett svar