Den senaste veckan har Rockstar Games varit tvungen att hantera en av de största läckorna i videospelshistorien, den från GTA 6. Ärendet gick mycket snabbt eftersom den skyldige, en 17-årig pojke, åtalades. Till sitt försvar valde den unge britten att erkänna sig oskyldig.

GTA 6 Leaker erkänner inte fakta

Den skyldige till GTA 6-läckan åtalades för några timmar sedan på två punkter i Londons barndomstol. För ”överträdelse av borgensvillkoren  ” och ” missbruk av en dator”, och det är detta andra åtal som den unge mannen tillbakavisar. Med andra ord förnekar den påstådda skyldige att ha använt verktyg som en dator i hackningssyfte.

Misstänkt för att vara en av de viktiga medlemmarna i Lapsus$-gruppen skulle tonåringen inte ha agerat ensam och polisen borde göra minst två nya arresteringar enligt journalisten Matthew Keys.

Gripandet kom efter en utredning av amerikanska federala agenter, som arbetade med sina brittiska motsvarigheter för att identifiera tonåringen som misstänkt för båda attackerna. En brottsbekämpande källa sa att minst två personer tros vara inblandade i attacken mot Rockstar Games och Uber, och fler arresteringar förväntas.

För ja, om den unge mannen blir hörd för hackandet av Rockstar Games som ledde till läckan av GTA 6, skulle han också stå för andra intrång. Uber, som nämnt ovan, men även Microsoft, Ubisoft, Nvidia och Samsung.

Miljontals samlade på största möjliga sätt?

Enligt den information som cirkulerar skulle den skyldige ha samlat på sig den blygsamma summan av 14 miljoner dollar. Och detta, utan att väcka hans föräldrars misstankar. I en BBC- artikel publicerad några månader tidigare sa hans far:

Jag hade aldrig hört talas om något av detta förrän nyligen. Han har aldrig pratat om att hacka, men han är väldigt duktig på datorer och spenderar mycket tid vid datorn. Jag trodde alltid att han spelade spel. Vi ska försöka hindra honom från att närma sig en dator.

Det är ännu inte känt vad han riskerar, men åklagaren Valérie Benjamin som hörde honom specificerade att han hade hackat företag via en telefon med tanken att kräva lösensummor för olagligt erhållen programvara.

Lämna ett svar