Utvecklarna av Overwatch 2 har planerat ett helt system av nivåer och progression för dem som lägger vantarna på licensen för första gången, detaljerat på den officiella webbplatsen. Ett system som presenteras av Blizzard-team som ett sätt att göra upptäckten av spelet progressiv, vilket gör det möjligt för spirande spelare att bekanta sig steg för steg med elementen i spelet.

Detta gör det möjligt för den nya communityn att bemästra grunderna först innan de går vidare till mer avancerade hjältar eller lägen. Ett initiativ som skulle komma från många returer som studion skulle ha fått på den första opusen, vilket frammanade att nya spelare kunde känna sig överväldigade av mångfalden av karaktärer och spellägen som erbjuds. Enligt utvecklingsteamen borde hela den gamla spellistan låsas upp efter hundra matcher.

I linje med denna önskan att göra spelet mer progressivt har även tillgången till rankade spel gjorts om. Om du tidigare bara behövt nå en viss nivå på ditt konto, måste du nu vinna 50 vanliga spel för att kunna starta en rankad karriär.

Målet med tillvägagångssättet är att bekanta spelarna samtidigt som de skaffar sig den nödvändiga erfarenheten för att inte bli överväldigad av konkurrensinsatserna. En situation som kan vara en källa till frustration för nykomlingar som kämpar för att hitta sin plats i mer krävande spel när det gäller strategi och förståelse för meta, men också för veteraner som kan finna sig hållas tillbaka av bristen på erfarenhet hos sina lagkamrater. Målet är att begränsa upplevelser av frustration, vilket skulle vara ett sätt att minska toxiciteten.

Vi ses den 4 oktober 2022 på PC, PS4, PS5, Xbox One, Series och Nintendo Switch för att kunna upptäcka Overwatch 2, gratis att spela.

Lämna ett svar