Death Stranding 2 som ännu inte är formaliserad men det är kärnan i ett mycket märkligt nytt rykte som inte håller vatten.

Death Stranding 2 på Stadia? Hideo Kojima är ingen beslutsfattare

Webbplatsen 9to5google publicerade en artikel där Hideo Kojima enligt deras källor skulle arbeta med Death Stranding 2 i syfte att göra den till en exklusiv Stadia ( RIP little angel gone too late ). Är det möjligt ? Inte riktigt.

Inte för att skaparen inte kunde knacka på en annan dörr, han är självständig och gör vad han vill som han mindes, utan helt enkelt för att franchisen tillhör Sony Interactive Entertainment och inte till Kojima Productions. Studion är därför inte fri att disponera sin licens som den finner lämpligt, och därför gå till en konkurrent för att föreslå en uppföljare.

Enligt deras uppgifter borde denna nya komponent ha varit ett solospel. Utan asynkron multiplayer som det första spelet. Efter att ha validerats av Stadia skulle projektet ha ställts in i mitten av 2020 på grund av frånvaron av multiplayer. Och det är här vi inser att det förmodligen finns ett problem i valet av ord och/eller en blandning av ett tidigare brus i korridoren, frivilligt eller inte.

En förvirring med överdosering?

9to5google använder termen ”uppföljning”. Men det är möjligt att ordet användes i betydelsen ”vad följer DS”, helt klart nästa projekt och inte Death Stranding 2 strängt taget.

Men har Hideo Kojima varit i kontakt med Google Stadia? Ja. Misslyckades samarbetet? Ja, Stadia skulle ha tackat nej till ett spel av Hideo Kojima enligt våra kollegor på VGC som har visat sig vara pålitliga väldigt ofta – observera att Google har motbevisat detta, men övergivandet av Stadia har också nekats många gånger innan vi bara upptäcker stängning av studiorna och nu total avstängning av tjänsten. Det handlade om en skräcktitel i episodiskt format. Tills dess är allt klart men det blir komplicerat.

Enligt Tom Henderson, en mycket kunnig insider inom videospelsscenen, arbetar Kojima-san och hans team på ett skräckspel som heter Overdose. Huvudpersonen skulle vara en kvinna i en blå klänning spelad av Margaret Qualley. En beskrivning som matchar hans roll i Death Stranding. Och förvirringen, frivillig eller inte, kan börja därifrån. Eller så kanske Hideo Kojima planerade att återvinna karaktären Margaret Qualley (Mama) och hennes tragiska historia för en skräckproduktion som inte skulle ha varit den riktiga Death Stranding 2.

Och existerar Death Stranding 2? Förmodligen.

Hideo Kojima är för närvarande på två identifierade projekt. Ett Xbox-spel som kan vara Overdose, molnspelstiteln som Stadia vägrade, och en annan mjuk på PS5. Utvecklaren har övervakat ett stort antal performance capture-sessioner inspelade från en studio som ägs av Sony. Det skulle vara Death Stranding 2 om vi ska tro på Norman Reedus-läckorna som MGS pappa reagerade på.

Och projektet med filmstjärnan Elle Fanning ? Vi torkar i väntan på att få veta mer.

Lämna ett svar