Teamen från World of Warcraft implementerade, under Shadowlands, den nuvarande förlängningen, en ny mekaniker: cross-faction. Möjligheten för Alliance-spelare att bilda grupper, för fängelsehålor eller räder, med medlemmar av horden och vice versa.

Ett beslut som kom att dra en gräns under en av de grundläggande och emblematiska aspekterna av spelet, det permanenta kriget mellan de två fientliga fraktionerna. Det var ett kontroversiellt, men realistiskt val från Blizzards sida. Den främsta anledningen till tvärfraktion är den obalans som finns mellan Horden och Alliansen när det gäller befolkning.

Över förlängningarna vidgades klyftan mer och mer, till förfång för den blå fraktionen. Detta resulterade för spelare i allt längre gruppsökningstider, vilket förstörde spelupplevelsen. Det är faktiskt omöjligt att gå vidare i slutspelsdelen av spelet utan fängelsehålor, för att inte tala om raiderna som kräver ännu större grupper.

Det är i det här sammanhanget som Dragonflight kommer att bli den första expansionen i World of Warcrafts historia som innehåller tvärfraktionsraid vid release. Spelare kommer att kunna gruppera sig, oavsett deras lojalitet, för att attackera inkarnationernas valv. Observera att detta också kommer att vara första gången det(Normal, Heroic och Mythic) när den lanseras den 12 december.

När det gäller raidverktyget, som också blandar alla spelare, kommer de olika vingarna att finnas tillgängliga den 19 december, 2 januari och 16 januari. Dragonflight-tillägget släpps den 29 november  i vår region.

Lämna ett svar