Blå essenser

Detta är den huvudsakliga typen av essens som du kan stöta på i LoL så snart du anländer. Deras primära användning är att låta dig förvärva ”mästare”, karaktärerna i League of Legends. Även om det sker en rotation av gratis mästare varje vecka, är det viktigt att ha några permanent på ditt konto. Speciellt om du vill intressera dig för ”rankad”-läget, som kräver att du är minst nivå 30 och har minst 20 mästare. Du kommer säkert inte att bemästra alla mästare i spelet, men att ha dem alla, åtminstone några av dem, är en klar fördel.

Detta gör det möjligt att byta ut en mästare med en lagkamrat under uttagningsfasen, under Draft-spel. Du kan inte byta ut mästare du inte äger, så det är absolut nödvändigt att hålla så många du kan för att hjälpa dina allierade att välja dem.

Förutom att köpa mästare, blå essenserockså bidra till att förbättra deras kompetensnivå. Med varje spel med en mästare tjänar du mastery-poäng som gör att du får nivåer med samma namn. När du väl når mästarnivå 5 har du fortfarande två nivåer att nå, men metoden är inte längre densamma. Du kommer att behöva få tokens från karaktären du vill gå upp i nivå (två för nivå 6, tre för nivå 7). När du väl har dina surt förvärvade tokens måste du också lägga ut en mängd blå essens för att få den eftertraktade nivån av behärskning.

Slutligen, vid sällsynta tillfällen, öppnar Riot Blue Essence Shop, ett utrymme där du exceptionellt kan förvärva Chromas med nämnda valuta. Chromas är färgförändringar för dina karaktärer, oavsett om det är basmodellen eller vissa skal. De kan normalt endast köpas med Riot Points, den betalda valutan i spelet.

Blå essens

 

Hur får man mer blå essens?

Blå essenser erhålls av:

 • spela spel
 • Att slutföra uppdrag
 • Öppningskistor eller Champion Pods
 • Skrota mästarskärvor eller mästare
 • Spendera fantastiska essenser

Essenser apelsiner

Apelsinessenser används främst för att få kosmetiska föremål på din kunds flik för att skapa. De låter dig återställa skinn, beacon-skinn, summoner-ikoner, emotes eller till och med låsa upp serier av Eternals för dina mästare. Med undantag för Eternals och emotes kan alla dessa föremål erhållas som skärvor från kistor.

Orange Essence

 

Hur får man mer apelsinessens?

Orange essenser kan erhållas genom:

 • Öppning av hextech-kistor eller ceremoniella kistor
 • Skrapa hudskärvor eller skinn (både mästare och avdelning)
 • Återvinningsserie av Eternals
 • Att slutföra uppdrag i vissa evenemang
 • Spendera fantastiska essenser

Fantastiska essenser

En annan valuta som främst används för att skaffa kosmetika är Fantasy Essences. De kan spenderas i Fantasy Shop. Det är en rotation som förändras med varje uppdatering och innehåller prestigeutgåvor av skins, fantasy-skins inklusive en med kant och ikon, beacon skin, chroma och icon, emote, skin shards eller orange och blå essenser.

mytisk väsen

 

Hur får jag fler fantastiska essenser  ?

Fantasy Essences kan erhållas av:

 • Slutföra eventuppdrag
 • Öppna evenemangskapslar eller kistor
 • Passerar Summoner-nivåerna
 • Passerar loot-nivåer (kan göras genom att öppna ceremoniella kistor, tillgängligt för Riot Points)

Lämna ett svar