Även om Sony inte kan förutsäga framtiden, vill man planera framåt med sin PSVR 2. Om det inte finns en flodvåg, kanske osannolikt med tanke på att virtuell verklighet inte är en lika livlig marknad som traditionella plattformar, kommer det att finnas något för alla.

En stor lansering för PSVR 2?

Kommer PSVR 2 att användas snabbare än PS VR 1? Ingen vet men det kommer att finnas solida lager vid release 2023.

Enligt Bloomberg (via VGC ) är Sonys mål för sitt PS5 VR-headset att ha 2 miljoner enheter för lansering. Möjlig? I dagsläget skulle produktionen vara optimal, utan problem med tillgången vad gäller komponenter. Förväntad i början av 2023, lanseringen skulle också sammanfalla med slutet, eller åtminstone en stark lindring, av PS5-bristen. Data som verkar bekräfta att hjälmen har skjutits upp av denna anledning.

Men för att den ska sälja måste priset vara acceptabelt. Om det till exempel skulle överstiga €599, kan det vara komplicerat för tillverkaren. Men med prishöjningen för PlayStation 5 eller Meta Quest 2 är det bättre att vara försiktig…

Sony tar fram checkhäftet

För lanseringen kommer PSVR 2 att ha mer än 20 spel med Resident Evil Village, No Man’s Sky, Firewall Ultra, The Walking Dead Saints & Sinners 2 eller Horizon Call of the Mountain. Och mycket mer… eftersom PlayStation har för avsikt att förvandla rättegången genom att investera massivt.

För närvarande är betydande summor reserverade för partnerskap med oberoende och tredjepartsutvecklare för att garantera ett betydande antal attraktivt VR-innehåll för lanseringen av PSVR2. Denna energi, ansträngning och pengar kommer att fortsätta att växa i takt med att den installerade basen av PlayStation VR 2-headset också växer.

Jim Ryan, VD och koncernchef för Sony Interactive Entertainment.

Lämna ett svar