Callistoprotokollet antar sin blodiga sida och kommer att anta den till slutet.

 

Callisto-protokollet kommer inte att släppas överallt

Som vi kunde bekräfta under vår förhandsvisning är The Callisto Protocol brutal och gore som önskat, vilket inte verkar passa Japan. På grund av restriktionerna som införts av Computer Entertainment Rating Organization (CERO), den japanska klassificeringsorganisationen som är likvärdig med PEGI här eller ESRB i USA, har utvecklarna beslutat om framtiden för deras spel där.

 

Striking Distance Studios meddelar i en tweet avstängning av utgivningen av titeln i Japan. Teamen är oförsonliga och vill absolut inte genomgå censur.

 

 

Vi har beslutat att inte släppa den japanska versionen av Callisto Protocol. CERO-betyget kan inte åsidosättas, så vi har bestämt att vi inte längre kommer att kunna ge dig den erfarenhet du behöver. Vi hoppas att alla japanska spelare kommer att förstå. Om du redan har gjort en förbeställning återbetalar vi den.

Vad har fastnat? CERO:s mycket strikta policy för realistisk skildring av blod och våld, såsom mänsklig styckning. Och styckningar, det finns i spader i spelet, inklusive vår hjälte som kan skäras.

Censurerad överlevnadsskräck, verkligen? Eh ja!

Är det vettigt att censurera en överlevnadsskräck som The Callisto Protocol? Nej. Är detta en första? Inte mer. Japanska versioner av Resident Evil-spel tonas regelbundet ner, även med en CERO Z-utgåva begränsad till de som är 18 år och äldre.

Här är till exempel en förhandsvisning av Resident Evil 2 Remake, men Resident Evil Village och andra avsnitt drabbades också av detta öde.

 Lämna ett svar