Hideo Kojima och hans team är på alla fronter. Vid sidan av Death Stranding 2 utvecklar den japanska utvecklaren sitt exklusiva xCloud-spel som kan förändra allt.

 

Hideo Kojima förverkligar äntligen en dröm

Hideo Kojima sätter kreativitet före allt annat och försöker alltid tänka utanför ramarna för att sticka ut. Han grundar alltså många förhoppningar i sitt Xbox Cloud Gaming-projekt. Under tillkännagivandet sa han att han hade väntat på att få producera den väldigt länge…

 

Det är ett helt nytt spel, en titel som ingen har upplevt eller sett förut. Jag väntade väldigt länge på dagen då jag äntligen kunde börja utveckla den.

… och att han retade redan 2019:

 

Ju mer 5G-täckningen sprids under de kommande fem åren, desto fler helt andra spel kommer vi att ha. Det finns också en stor sak som jag tänker på när det gäller streaming. Jag kan inte säga mer för jag vill inte spoila någonting.

I en intervju för The Guardian sa Hideo Kojima att den här titeln möjligen skulle kunna förändra videospelsindustrin men även biografens om den lyckas. Han är dock fullt medveten om att det är stor skillnad mellan att lyckas med ett experiment och att påtvinga det till den grad att det har en verklig inverkan på människors vanor.

Det är nästan som ett nytt medium. Om det lyckas kommer det att skaka om saker och ting inte bara i spelbranschen, utan även i filmbranschen. Man kan ha framgångsrika upplevelser, men det är stor skillnad på en upplevelse och något som blir en del av vardagen.

Det här spelet i fråga är normalt det projekt som Stadia vägrade. Resten är vagt. Insidern Tom Henderson hävdar att det är skräcktiteln Overdose, men det är möjligt att det finns en viss förvirring med Death Stranding 2 på den här nivån. Framtiden får utvisa.

Lämna ett svar