Om ögonen riktas mot The Last of Us Factions, licensens multiplayer, planerar Sony att släppa mer än 10 tjänstespel totalt 2026. Det japanska företaget sparar ingen ansträngning, inte heller dess förstapartsstudior som i hemlighet utvecklar framtida multiplayer-titlar för PS5. En av dem kommer att signeras PlayStation London Studio, som just har meddelat en ny exklusivitet.

 

En ny speltjänst på PS5

Lika mycket att vara besviken från början, det är inte Blood & Truth 2. Londonstudion kommer snarare att prova speltjänstens farliga övning. Inga avancerade namn än, men detta exklusiva PS5 kommer att bli utvecklarnas mest ambitiösa spel hittills. Det kommer att ta formen av stridsfokuserad co-op multiplayer som utspelar sig i ett nyckfullt och fantastiskt London där drakar och magi förväntas vara en del av spelet.

 

Få detaljer har förts fram, förutom de av teknisk karaktär. Exklusiviteten är utvecklad för PS5 från den interna motorn som heter Soho Engine. Å andra sidan, om vi följer Sonys strategi så skulle detta nya coop-spel också släppas på PC så fort det släpps. “ Med det här projektet vill vi verkligen utforska nya horisonter och ställa oss själva nya utmaningar. Vi ville definitivt prova något annat. Det är en spännande framtid, verkligen,” kommenterade Tara Saunders, chef för PlayStation London Studio.

Exklusive PS5 PlayStation London Sutdio

Utvecklarna säger att de brainstormade idéer i flera månader innan de förfinade dem tills bara ett fåtal återstod. Efter att ha gjort sorteringen kontaktade PlayStation London flera andra studior i gruppen för att diskutera punkter som skulle förbättras och riktningen att ta. De undersökte också flera spelare anonymt och konceptet med PS5 exklusiva skulle ha tilltalat. Det återstår att se när vi kommer att kunna se det i aktion.

 

Lämna ett svar