Alla lampor är gröna hos Microsoft, speciellt videospelsdelen. Drivet av det ständigt populära Xbox Game Pass och försäljningen av dess konsoler, spelade det amerikanska företaget ett av sina bästa kvartal. Nästa år borde dock bli lite mer komplicerat. Phil Spencer, chef för Microsoft Gaming, frammanar verkligen en prishöjning för Xbox Series X och potentiellt Xbox Game Pass snart.

 

Mot en ökning av priserna på Xbox Series och Game Pass

Efter PS5 är det Xbox-seriens tur att öka i pris. Microsoft hade upprepade gånger bekräftat sin avsikt att behålla sina priser, men den ekonomiska verkligheten kom ikapp det. I en intervju med Wall Street Journal indikerar Phil Spencer verkligen att när årets slutfirande väl är över bör märkets olika spelprodukter bli föremål för prishöjningar.

 

Vi har bibehållit priset på vår konsol och för spelen… och vårt abonnemang. Jag tror inte att vi kan göra det här för alltid. Jag tror att vi någon gång måste höja priserna på vissa saker. Jag tror att vi någon gång måste höja priserna på vissa produkter, men när semesterperioden närmar sig tyckte vi att det var viktigt att behålla dem.

Med andra ord vill Microsoft behålla sin konkurrensfördel under årets största försäljningsperiod genom att ha sin Xbox-serie billigare än PS5. När det väl har passerat kan du förvänta dig en allmän prishöjning, inte bara för konsoler utan också för Xbox Game Pass, vars priser aldrig har ändrats ett dugg sedan lanseringen. Dessa få uttalanden bör också skapa en känsla av brådska med semestern för att uppmuntra dem som är intresserade av att köpa innan priserna stiger. Observera dock att Xbox-chefen inte specificerar exakt vad som kommer att vara de berörda produkterna, men vissa verkar självklara.

 Lämna ett svar