Som du säkert redan vet har vissa äldre Assassin’s Creed-titlar en flerspelardimension. Detta är till exempel fallet med opus Unity. Men sedan Ubisoft har omarbetat Assassin’s Creed-formeln, med Origins i synnerhet, har multiplayer tyvärr raderats ur ekvationen. Detta är på väg att förändras.

Ett Assassin’s Creed multiplayer-opus tillkännages

Faktum är att Ubisoft nyligen publicerade sina resultat för första halvåret 2022-2023. I nämnda dokument får vi veta att licensen kommer att dra nytta av en fristående multiplayer, som för närvarande svarar på kodnamnet ”Project Invictus” och som kommer att vara direkt länkad till ett annat multiplayer-projekt, men snarare jämförbart med ett nav, Infinity. Dessutom, enligt informationen som delas, är det ett team bestående av veteraner som har arbetat på For Honor  som är ansvarig för dess utveckling.

[…] Dessutom arbetar ett team, inklusive veteraner från For Honor, för närvarande på att återföra multiplayer till Assassin’s Creed med ett fristående, via Infinity, kodnamnet Project Invictus […]

Det är ett säkert kort att Project Invictus inte kommer att släppas på flera år. För tillfället har Ubisoft inte lämnat några ytterligare detaljer angående detta nästa multiplayer-opus, nedsänkt i Assassin’s Creed-universumet. Självklart kommer vi att hålla dig informerad så snart ny information blir tillgänglig.

Man bör också komma ihåg att andra videospelsprojekt för nämnda franchise tillkännagavs under Ubisoft Forward för september månad 2022. Strax före konferensen hade Assassin’s Creed Mirage  formaliserats. Titeln, som inbjuder oss att förkroppsliga Basim, kommer nästa år på de flesta spelplattformar.

Lämna ett svar