Overwatch 2:s första säsongsbetonade evenemang är här, och kontroversen kring den ekonomiska modellen har återuppstått. Liksom många tjänstespel lanserade Blizzards FPS sin Halloween-ventil och nya kläder och andra kosmetiska föremål med den. Problemet är att de alla är tillgängliga i OW 2-butiken och deras pris ger spelare munkavle.

 

Halloween-evenemanget och dess dyra skal

Från 25 oktober till 8 november kan Overwatch 2:s 25 miljoner spelare få en smak av PVE med Halloween-evenemanget. Inga fler lootboxar för att försöka vinna nya kläder, ingenting i Battle Pass, allt händer i butiken till fansens bestörtning. Allt köps med Overwatch-mynt, en ny spelvaluta som är fruktansvärt svår att få tag på utan att stoppa handen i plånboken. Denna nya process skandaliserar spelarna på två punkter: priset och omöjligheten att köpa en outfit individuellt.

 

Ta exemplet med stjärnan: Kiriko. Hans Halloween-skinn kan faktiskt bara erhållas via ett monetärt paket med 2600 mynt eller runt 26 euro. Kan inte få det på något annat sätt eller individuellt, och ändå är paketet för närvarande ”på rea” och skulle kosta 3700 OW Coins annars. “ Jag skulle ha mycket mindre problem med att tjäna pengar på Overwatch 2 om alla kläder kunde köpas separat för 1900 mynt. Detta är bara fallet för vissa. Med detta Kiriko-skinn fast i ett paket på $26 vet jag vad de gör och varför, förklarar en spelare.

 

 

Overwatch 2:s affärsmodell är problematisk

Som vissa fans påpekar verkar Blizzards prissättning ”bortkopplad från Overwatch 2″ och dess free-to-play-modell. ” Du skulle tjäna mycket mer pengar genom att göra skinn tillgängliga för individuella köp ”, säger en fan som är frustrerad över att behöva betala mer än nödvändigt. Andra diehards klagar över bristen på kvalitetsinnehåll som kan erhållas gratis och därför över intresset av att spela under säsongsbetonade evenemang.

Overwatch 1 och dess lootbox- system gjorde att du kunde vinna en uppsjö av innehåll bara genom att spela. Det var slumpmässigt, visst, men det fick spelarna att prova Halloween-evenemanget och belönade dem på ett sätt som fansen tyckte var mer generöst. “ Varför inte ha ett evenemangsbaserat Battle Pass? frågar en annan person. Betalt eller gratis, det skulle verkligen göra det möjligt att få mer innehåll på ett hälsosammare sätt.

Vi visste att förändringen i den ekonomiska modellen måste åtföljas av mikrotransaktioner, men ingen av spelets veteraner kunde föreställa sig att Blizzard skulle driva dem så mycket mot köpet. Det erinras om att en beräkning till exempel har visat att det skulle ta tre århundraden att hoppas kunna låsa upp innehållet i det första spelet.Det kommer nu också att bli nödvändigt att ta hänsyn till säsongsbetonade skinn och deras priser i buntar som svider.

Lämna ett svar