Som så ofta tar den senaste Call of Duty oss till världens fyra hörn. I Modern Warfare 2, till exempel, gör vi en mellanlandning i Nederländerna, särskilt i Amsterdam, dess huvudstad. Utöver det bluffande uppdraget realism som kommer mycket tidigt i spelet, är ett hotell också representerat, i kampanjläget, men också i flerspelarläget, genom Breenbergh-hotellet. Detta är dock ett mycket riktigt hotell, som officiellt heter Conservatorium.

Detta femstjärniga hotell har verkligen kopierats, det råder ingen tvekan när vi tittar på några av dess bilder som är synliga på Google. Uppenbarligen är denna situation långt ifrån att tillfredsställa etablissemangets direktör, Roy Tomassen, som förklarade i kolumnerna på Volksrant- webbplatsen  att han hade lärt sig ” att Conservatorium-hotellet oönskat är teatern för det nya Call of Duty ”, men att ” spelet återspeglar inte på något sätt våra kärnvärden och vi beklagar vårt uppenbara och oönskade engagemang. Orden

är ganska tydliga från Roy Tomassen, som sedan förklarar att han ska tänka på möjliga rättsliga åtgärder för att säkerställa att hans hotell, Conservatorium, inte längre visas i Call of Duty: Modern Warfare 2. Om så är fallet kan det ta flera månader innan kartan tas bort från FPS.

Kom ihåg att Hotel Breenbergh, en av flerspelarkartorna som var tillgängliga vid lanseringen, också fanns i betaversionen och verkar särskilt populär bland spelare.Lämna ett svar