Synopsis

Om termen ” hjälte ” ofta rimmar på rättvisa och nytta, kommer Choujin X bokstavligen att bryta koderna genom att integrera en ohälsosam balans mellan skugga och ljus. 1998 blev människor med mutationer och kvalificerade som övermänniskor så många att världen ses uppdelad i autonoma provinser.

Berättelsen om mangan börjar först femtio år senare, när ödet för Ely, en Tomatoei-bonde, vänds upp och ner av en flygolycka. Det kommer inte att vara den enda, eftersom den här händelsen också kommer att få återverkningar på det fridfulla dagliga livet för gymnasieeleverna Tokio Kurohara och Azuma Higashi som vanligtvis spelar vigilante mot små kvartersligister.
Choujin X - Tome 01 COUV HD
För protokollet blev Sui Ishida känd genom den berömda mangan, tillgänglig i anime, Tokyo Ghoul. Hans ifrågasättande om definitionen av gott och ont var bara i sin linda. Dess källa är en hjälte som slits mellan sina känslor och hans fysiska behov som en ghoul. Med Choujin X drivs reflektion till sin klimax. Trots att gott och ont är allestädes närvarande ifrågasätter hjältarna ständigt sina egna val och de följder som blir följden.

BildBild

 

redaktionell recension

Med en kraftfull tillgång med Tokyo Ghoul lyckas Sui Ishida återigen få läsaren till ett tillstånd av intensiv nyfikenhet. Mangan erbjuder oss faser av missförstånd, strödda karaktärer både upprörda av händelser, men trogna deras principer. Även om berättelsen är förvirrad av sammansättningen av handlingar och platser, vilket tillåter mise en abyme, finns det en ledstråd som måste följas med en viss stringens och som den andra volymen säkert kommer att tillåta oss att klargöra.

Trots en mörk bakgrund vet mangan hur man kombinerar alla känslor för att ge ett hjärta till verket. Allt är inte svart, även om spänningen är påtaglig över sidorna och huvudpersonerna upprätthåller mänskliga och sammanhängande resonemang. Vi kan skratta med dem, dela deras ansiktsuttryck, både fysiska och moraliska, och snabbt förstå det liv de lever och deras relationer.

BildBild

Slutligen erbjuder C hou jin X läsarna en vacker komplementaritet mellan teckningar och skrifter för att integrera läsaren så snart som möjligt, för att fästa honom vid karaktärernas känslor för att dela känslor. Gott och ont blir ett när vi låter oss ryckas med av varandras beslut. Den första volymen räcker för att sätta tonen. Berättelsen går smidigt framåt och pausfaserna är väl valda för att hålla läsaren alert.

007 CHOUJIN_X_T01

Mangan

  • Manusförfattare: Sui Ishida
  • Artist: Sui Ishida
  • Förlag: (ja) Shueisha / (fr) Glénat
  • Typ: Shonen

För den som vill komma in på manga kommer det att bli nödvändigt att vända sig till Glénat editions. För närvarande är endast en volym av fyra tillgänglig och till ett individuellt pris av 7,9 €. För de mest skeptiska, som ännu inte är övertygade eller helt övertygade av sammanfattningen av Choujin X, inbjuder Glénat-utgåvorna dig att upptäcka vissa kapitel, gratis och utan att behöva skapa ett konto, på deras helt nya Glénat Manga Max- webbplats.
Choujin X - Tome 02 COUV HD pt

_DSC7680Lämna ett svar