Med serverproblem nu ett avlägset minne är Overwatch 2 ofta kärnan i kontroversen. I sökaren av spelarna, den ekonomiska modellen av free-to-play anses ohälsosamt av samhället. En beräkning har avslöjat att det skulle ta inte mindre än tre århundraden att låsa upp allt innehåll som köptes gratis i det första spelet. Spelarnas rop på hjälp verkar inte falla för döva öron och Blizzard kan arbeta med förändringar. för mikrotransaktioner och Battle Pass.

 

Några kommande ändringar av Overwatch 2:s affärsmodell?

Halloween -evenemanget fortsätter att vara i full gång i Overwatch 2. Spelarna fick den obehagliga överraskningen att upptäcka att de mest attraktiva säsongsbetonade skinnen måste köpas i buntar som kostar hela 26 euro. Vissa outfits kan fås via OW-mynt som är särskilt svåra att få tag på naturligt, så att ha 1900 under armbågen för varje skinn innebär att du måste ta ut kreditkortet. Samhället har visat sig vara särskilt motståndskraftigt mot denna nya, ganska föga inbjudande ekonomiska modell. Blizzard verkar ändå redo att göra några ändringar. Utgivaren har verkligen skickat en undersökning till flera vanliga spelare för att ta temperaturen på mikrotransaktionerna, butiken och Battle Pass of Overwatch 2.

Med andra ord kan utvecklarna justera denna mekanik för att vara mer i linje med samhällets förväntningar. Inget är dock hugget i sten och om det skulle bli några förändringar skulle de inte hända på ett tag. Balanseringen av hjältarna kommer bara att vara effektiv från och med säsongen, medan PvE, den stora nyheten i denna slutare, inte kommer att anlända före 2023. Hoppet om en sundare intäktsgenerering av Overwatch 2 är dock inte förlorad. Fortsättning följer…

 Lämna ett svar