Vi har aldrig sett Sonic med en Rolex på handleden förut, men det kunde det. Igelkotten bokstavligen drunknar i yen.

 

Sonic, en rik och alltid uppdaterad maskot

Liksom Mario har Sonic gått genom tiderna med mer eller mindre framgång och tänker rubba sin formel genom att prova sig fram i den öppna världen i Sonic Frontiers. Omöjligt att förutse framgången eller inte för denna komponent men franchisen är extremt lukrativ för SEGA.

 

I sin senaste finansiella rapport rapporterade SEGA Sammy Holdings att licensen har sålt över 1,5 miljarder spel världen över (via Gameindustry ). Alla avsnitt kombinerade, vilket samlar kompletta titlar till fullt pris men också gratisproduktioner gratis att spela. Det är inte på väg att sluta eftersom det japanska förlaget har stora planer för sin maskot.

 

I slutet av räkenskapsåret 2024 och därefter kommer flera nya projekt att se dagens ljus med målet att ”öka populariteten för franchisen och som kommer att tillåta fler spel att säljas”. Om SEGA inte nämner dem uttryckligen, tänker vi på de olika filmerna som är en del av Sonic Cinematic Universe med en tredje långfilm som kommer att möta Avatar 3. Sonic 2, filmen genererade 403,8 miljoner dollar vid biljettkassan över hela världen, 97 miljoner mer än den första.

 

Igelkotten är också i centrum för SEGAs strategi att vara ” ett underverk av videospel  ”.

Lämna ett svar