Synopsis av Trillion Game

En högst osannolik duo bildas när Haru, en mästerstrateg för vältalighet, träffar Gaku, en blyg nörd, men full av dolda färdigheter. Våra två vänner kommer att arbeta tillsammans för ett slutmål, som kommer att vara att samla en biljon dollar. Enligt dem räcker det för att få allt världen kan erbjuda!

9782344052655-001-T
Om synopsis är frivilligt kort för att undvika riskfyllt avslöjande, stannar duosystemet under tiden inte vid huvudpersonerna. Konceptet går faktiskt ännu längre genom att sammanföra Riichiro Inagaki (Eye Shield 21, Dr Stone) och Ryoichi Ikegami (Sanctuary, Crying Freeman) för scenariot och teckningarna.

Två berömda författare, vars möte ger en manga full av humor och navigerar med elegans mellan klassicism och modernitet, något som kommer att överraska dig under hela denna tidning.

006-007_TRILLION_GAME_T01_1

redaktionell recension

Trillion Game har originaliteten att erbjuda ett realistiskt, om än lite idealistiskt tema, där var och en av oss kan identifiera sig. Relationen mellan huvudpersonerna, den mänskliga reflektionen och känslorna är på en mänsklig skala  för ett scenario som speglar en verklighet där alla känner sig delaktiga och vars återverkningar är tänkbara.

107 TRILLION_GAME_T01_1

Varje situation erbjuder en plan för reflektion, både över mänskliga relationer och över de möjligheter som uppstår av den. Händelserna som möter navigerar med elegans mellan humor, allvar och en touch av extravagans. Men författaren vet hur man håller läsaren i spänning genom att lämna utrymme för handlingens realism, vilket gör det möjligt.

BildBild

Scenariot åtföljs av kontrollerade och balanserade teckningar, för att tilltala en vuxen publik, som lättare kommer att kunna identifiera. De saknar dock inte resurser och lyfter lätt fram karaktärernas känslor såväl som deras frågor för att göra äventyret ännu mer livligt. Således, trots sin konditionering till seinens universum, drunknar berättelsen inte i ett mörkt universum och vet hur man kan få med sig några inslag av hån och ande.

052-053_TRILLION_GAME_T01_1
Slutligen, huvudtemat är fokuserat på pengar, spekulation genom att associera intelligens, egocentrism och lust, det kommer inte att falla i allas smak. Våra två författare sätter fingret på vissa abjektioner och aberrationer i vårt samhälle, för att ge läsaren en viss introspektion, förutsatt att de förstår subtiliteterna. En berättelse full av vändningar, humor och allvar som kommer att hålla dig alert samtidigt som du stimulerar din nyfikenhet.

Mangan

  • Manusförfattare: Riichiro Inagaki
  • Dessinateur: Ikegami Ryoichi
  • Förlag: (ja) Shogakukan / (fr) Glénat
  • Typ: Hans

För den som vill komma in på manga kommer det att bli nödvändigt att vända sig till Glénat editions.

För närvarande är endast två av fem volymer tillgängliga och till ett individuellt pris av 7,6 €. Nästa volym är planerad till mars 2023.

BildBild

För de mest skeptiska, som ännu inte är övertygade eller helt övertygade av sammanfattningen av Trillion Game, inbjuder Glénat-utgåvorna dig att upptäcka vissa kapitel, gratis och utan att behöva skapa ett konto, på deras helt nya Glénat Manga Max- webbplats.

JAQ1 TRILLION_GAME_T01 Billet_1

Lämna ett svar