Nu i händerna på Deck Nine Games har Life is Strange-serien fortfarande en ljus framtid framför sig. En överlevande från Square Enix vårstädning, licensen skapad av Dontnod kommer att förbli under överinseende av den japanska jätten. Den senare kunde, föga överraskande, redan ha beställt en uppföljare vars utveckling redan har börjat. Här är vad vi vet och en uppdatering om ryktena kring detta Life is Strange 4.

 

Life is Strange 4 redan under utveckling?

I september 2021 släppte Deck Nine Games Life is Strange True Colors. Ett tredje opus som fick ett ganska blandat kritiskt och kommersiellt mottagande. Ett halvtonsavsnitt enligt en utkant av spelare som inte kommer att underteckna slutet av licensen. Franchisen är verkligen en av få västerländska serier som fortfarande intresserar Square Enix, som öppet verkar ha långsiktiga planer för det. Studion som nu är ansvarig för det rekryterar för ett ” oannonserat AAA-enspelarberättande äventyrsspel ”. Flera jobberbjudanden har dykt upp de senaste veckorna, vilket tyder på att utvecklingen av Life is Strange 4 kommer att börja.

LIS 4Utdrag från ett jobbinlägg från Deck Nine Games

Som upptäckts av Veryaligaming letar Deck Nine för närvarande efter en ledande programmerare och ledande speldesigner vars beskrivningar tydligt pekar i riktning mot Life is Strange. Vid den tidpunkt då den amerikanska studion letade efter talanger för True Colors, hade den tredje delen också beskrivits i dessa termer. Spelet kommer därför att utvecklas under Unreal Engine med PS5, Xbox Series och PC i åtanke. Det bör dock noteras att utvecklarna också arbetar med Telltale för deras anpassning av serien The Expanse som är planerad till nästa år. Allt tyder dock på att det är Life is Strange 4, som redan tidigare varit föremål för rykten.

 

Mot återkomsten av Max och Chloe?

I februari 2021 hade en källa som har visat sig vara pålitlig avslöjat de första detaljerna om Life is Strange True Colors redan innan tillkännagivandet. Namnet på spelet, huvudpersonen, scenariot, spelet, övergivandet av den episodiska releasen… personen i fråga hade gjort en felfri. Förutom att göra avslöjanden om detta tredje opus meddelade hon också att Deck Nine redan arbetade på Life is Strange 4. Enligt samma källa var ett annat avsnitt redan i förproduktion. Det skulle bli en direkt uppföljare till det första opuset och skulle därför återigen innehålla duon Max & Chloe.

 

Life is Strange 4 skulle välja ett språng i tiden där huvudpersonerna skulle ha åldrats. Det första avsnittet har flera slut, det kan vara så att spelet är baserat på en alternativ verklighet, precis som serieserien. Om källan i fråga inte hade hört av sig från projektet på flera månader vid den tiden, kan det fortfarande vara på väg. Ett nyare Reddit- rykte, som ska tas med mycket mer försiktighet, skulle ha gett ytterligare detaljer.

Le multivers version Life is Strange?

Life is Strange 4

Max skulle nu bli lärare på en konstskola. Hennes krafter skulle ha utvecklat serietidningsstil och hon skulle använda sina färdigheter för att resa genom alternativa verkligheter. Konkret skulle en av hennes vänner/elever dödas under mystiska omständigheter och hon skulle använda en värld där personen är vid liv för att leda utredningen.

Titeln skulle ta hänsyn till valen av det första avsnittet och Chloe skulle bara ha en roll i berättelsen om hon levde i Life is Strange först av namnet. Andra karaktärer med krafter skulle också vara där. ”Den första halvan av spelet skulle vara fantastisk, men inte den andra”, säger källan. Det här ryktet återstår uppenbarligen att tas med en nypa salt och det kan vara så att Life is Strange 4 går åt ett annat håll när det tillkännages. En sak är säker, nästa spel i franchisen kommer inte att vara i episodiskt format och kommer att ha en undertext snarare än ett nummer. Utvecklarna har varit mycket bestämda på denna punkt. Vad gäller resten, vänta och se som de säger.

Lämna ett svar