När vi pratar om Pokémon-licensen är en av de varelser som oftast dyker upp ingen annan än denna berömda Metamorph, särskilt för att den har den speciella egenskapen att den ser ut som andra Pokémon, vilket gör den ganska svår att fånga och vilket komplicerar uppgiften för dem som vill slutföra Pokédex till 100%.

Det är därför vi berättar hur du fångar Ditto i Pokémon Scarlet och Pokémon Purple, så att du sparar tid i din sökning?

Var hittar man Metamorph i Pokémon Scarlet & Purple?

För att få tag på Metamorph måste du gå till en specifik region, eftersom det verkar som att vi inte kan hitta det överallt. Föredrar den västra och centrala zonen, mellan Porto Marinada, den västra zonen nr 2 och omgivningarna kring Jarrmanca. För mer information kan du se kartan nedan, som indikerar de områden där det är möjligt att stöta på en dito i Pokémon Scarlet & Purple.

carte-metamorf

 

Hur fångar man Ditto i Pokémon Scarlet & Purple?

När du väl är i området måste du hålla ögonen öppna. Föga överraskande kommer du inte att stöta på en Ditto i sin normala form, eftersom den alltid ser ut som en annan Pokémon. För att veta om det är en metamorf måste du titta på dess beteende. När du går runt, gå till vilda Pokémon och följ deras reaktioner. Om de härskar, attackerar dig eller med ett utropstecken, då ställs du mot en vanlig vild Pokemon. Men om det förblir passivt, omedvetet om din närvaro, är det med största sannolikhet en Ditto.

Du kan sedan delta i strid och du kommer att kunna se att du verkligen står inför en metamorf. Du måste bara fånga den, som andra Pokémon.

Har en utländsk Shapeshifter

För att vara helt komplett i ämnet, vet att det finns en teknik för att enkelt skaffa en främmande Ditto, för att använda Masuda-tekniken. Detta gör att du har en chans att få en kromatisk Pokémon genom att föda upp två Pokémon från två olika världar.

När du har en Ditto byter du helt enkelt ut den med en annan Ditto, från en annan region än din. För att göra detta, följ stegen som förklaras nedan.

  • Öppna Poké-portalen genom att trycka på X och gå till avsnittet ”Network Trade”.
  • Ange sedan koden ”44484448” för att byta dito med en annan spelare.
  • För att utbytet ska vara avgörande måste det ha inskriptionen ”ANG” eller något omnämnande av en annan region till höger om dess namn.

metamorph-etranger

Lämna ett svar