Det kinesiska actionspelet Lost Soul Aside fångade snabbt spelarnas uppmärksamhet med en imponerande trailer under avslöjandet 2016. Dess utvecklare Yang Bing har två nyheter för PS5- och PS4-ägare.

 

Ett releasefönster för Lost Soul Aside på PS5 och PS4

Lost Soul Aside är i grunden ett enmansprojekt, den sydkoreanska utvecklaren Yang Bing. Efter att ha sett och blivit kär i FF15, fick han det i huvudet att designa sitt eget spel med den primära inspirationen, gissa vad, Final Fantasy 15 förstås. Hjältens design påminner fortfarande lika mycket om den hos huvudpersonen i Square Enix RPG.

 

Men Yang Bings titel, som är en action-RPG, är också starkt influerad av en annan kult japansk franchise, Devil May Cry. Uppmärksammat av Sony Interactive Entertainment under PS Experience och deras China Hero Project-inkubationsprogram, som syftar till att hjälpa kinesiska utvecklare att göra kvalitetsspel på konsoler, spelet som planeras för PS5 och PS4 stöds nu fullt ut av PlayStation som blir utgivare. Du bör veta att Sony och skaparen tidigare hade närmat sig varandra, vilket gav Yang Bing de nödvändiga resurserna, både materiella och mänskliga, för att flytta till en annan nivå.

 

Och efter år av hårt arbete är Lost Soul Aside planerad att släppas i början av 2024. Medan spelet från den senaste trailern spelas in på PC, kommer det bara att landa på PS5 och PS4. Men med tanke på Sonys nya policy gentemot denna plattform med ankomsten av fler och fler portar, bör ingenting uteslutas vad gäller en PC-version senare.

 

Lämna ett svar