Övertagandet av Activision-Blizzard fortsätter att skapa rubriker. Regelbundet ger de två branschjättarna oss några avslöjanden här och där genom inskjutna argument som transkriberats i de officiella dokumenten från globala tillsynsmyndigheter. Efter ett releasefönster för PS6 ger Microsoft en hint om när GTA 6 kommer att släppas.

 

En release av GTA 6 2024?

Trots vissa enträgna rykten är de första officiella bilderna av GTA 6 fortfarande oavgjorda. De många läckorna som rasade för några månader sedan kommer inte att ha någon inverkan på spelets utveckling, men det går långsamt att visa sig. Det hindrar inte analytiker och spelare från att regelbundet spekulera om dess releasedatum. Flera välrenommerade insiders, som Jason Schreier, hade meddelat färgen: vi skulle behöva vänta till 2025. Microsoft skulle uppenbarligen veta lite mer om ämnet.

 

För att motverka PlayStations argument framkallar Redmond-företaget de möjliga spåren som skulle kunna göra det möjligt för Sony att återta övertaget vad gäller abonnenter och därmed kompensera för en eventuell exklusivitet för Call of Duty. ” Sony skulle lätt kunna öka sina marknadsföringsinvesteringar i FIFA, Grand Theft Auto eller andra FPS som Battlefield och Destiny (utvecklade av Bungie, som Sony nyligen förvärvade), eller någon annan populär titel som kan locka fler PS-prenumeranter. Mer ” förklarar Xbox i de officiella CMA-dokumenten. För det amerikanska företaget finns flera genomförbara alternativ tillgängliga för det, som att lägga vantarna på en affär för GTA 6.

 

” Den mycket efterlängtade GTA 6 kommer att släppas 2024. Call of Duty har inte tillräckligt med marknadsmakt för att ha verklig hävstångseffekt, inte ens på distans, eftersom Call of Duty-spelare inte är speciella jämfört med andra spelare. andra populära franchiseavtal ”, säger föräldern företaget till Xbox. Uppenbarligen är detta en uppskattning av Microsoft som dock måste vara bättre informerad om ämnet än många. En sak är säker, GTA 6 kommer inte att finnas på Xbox Game Pass vid eller efter release. Take Two har redan bestämt sig i ämnet.

 

Lämna ett svar