Om Pokemon Scarlet & Violet kan räkna med miljontals fans runt om i världen är 9G långt ifrån enhälligt som vi snabbt kan se på webben, där de två titlarna kritiseras hårt på grund av sin teknik. Ett riktigt misslyckande som får både att skratta och krypa på sociala nätverk. Den senaste tiden har Digital Foundry tittat på saken

 

Obduktion av Pokemon Ecarlate & Violet av Digital Foundry

Digital Foundry, känd inom området, förklarar att Pokemon Scarlet & Violet misslyckas på många tekniska punkter. Klippning, bildhastighetsfall och aliasing är allestädes närvarande, medan spelet använder tillgångar med texturer och modellering från en annan tidsålder. Experten pekar fingret på en grym brist på optimering på praktiskt taget alla nivåer eftersom inte ens visningsavståndet är förbannat att göra saker korrekt. Som förklaras i videon nedan skapar de nya byggen Pokémon och NPC:er precis under spelarnas näsor, och när man kommer för långt bort från rörliga föremål eller enheter, stammar animationerna tills ibland försvinner.

 

Det tas också upp många kameraproblem som inte tvekar att plantera synfältet i inredningen eller spelets omöjlighet att upprätthålla en korrekt bildhastighet, även under mellansekvenser. Så ja, Pokemon Scarlet & Violet är verkligen riktiga kommersiella framgångar, men de är också två stora tekniska misslyckanden, särskilt eftersom, som Digital Foundry också förklarar här, det verkligen är bristen på optimering som är kärnan i problemet. Nintendo Switch lyckas tjäna mycket mer krävande titlar som Zelda Breath of The Wild eller Xenoblade 3, och till och med spel som Dying Light 2.

 

Det återstår nu att se vad som hände under utvecklingen och varför Game Freak inte kunde (eller inte kunde) ge sig själv möjligheten att optimera sitt spel från A till Ö. Eftersom det i slutändan inte råder någon brist på mycket att vara Pokemon Scarlet & Violet verkliga väsentligheter, men det, vi kommer att beskriva det snart för dig i vårt test!

Lämna ett svar