En överraskande del av nytt Assassin’s Creed Valhalla- innehåll fungerar som en spännande crossover med den kommande Assassin’s Creed Mirage. Det senaste inlägget i den historiska sagan om öppen värld fördjupar spelare i vikingatiden, med huvudpersonen Eivor som leder deras folk när de expanderar till de brittiska öarna. Valhalla -bikaraktären Basim kommer snart att få en prequel-spin-off som heter Assassin’s Creed Mirage, och ett crossover-berättelseuppdrag kommer att hjälpa till att knyta ihop de två titlarna.

Ett Assassin’s Creed Twitter-inlägg avslöjade nyligen Shared History, en ny Assassin’s Creed Valhalla crossover DLC som kommer att leda till Assassin’s Creed Mirage. Det kostnadsfria uppdraget, som är tillgängligt nu, kommer att innehålla karaktären Roshan före hennes framträdande i den kommande prequelen. AC Mirage kommer att presentera Roshan som Basim Ibn Ishaqs mentor, som kommer att introducera honom i Assassin Brotherhood och träna honom under Bagdads guldålder. Det nya Crossover-uppdraget Assassin’s Creed Valhalla verkar porträttera en åldrande Roshan, och antyder att hon kommer att överleva händelserna i Mirage och så småningom träffa Eivor.

Assassin’s Creed Valhalla DLC introducerar Basims mentor

Medan den kommande prequel kommer att återvända till seriens spelrötter genom att låta spelare smyga och parkourera genom en uråldrig metropol, är AC Mirage berättelsemässigt ett Valhalla spinoff-spel tack vare dess fokus på Basim Ibn Ishaq. Den mystiska figuren introducerades först i Assassin’s Creed Valhalla som en veteran Assassin som skänker Eivor med ett dolt blad. Valhalla avslöjar så småningom att Basim är en reinkarnation av den nordiska guden Loke, även om han förblir moraliskt tvetydig snarare än direkt skurkaktig. Assassin’s Creed Mirage lovar att kasta mer ljus över Basims bakgrund, och Roshans framträdande i Shared History kan också avslöja värdefull ny information om den komplexa Assassin.

Assassin’s Creed Valhalla berättar en ganska fristående historia om Eivors liv under vikingatiden, men titeln innehåller även crossover-uppdrag med andra serieavsnitt. Det mest anmärkningsvärda exemplet på detta är AC Valhallas crossover-historier med Kassandra, en kraftfull spartansk krigare och den kvinnliga huvudpersonen i Assassin’s Creed Odyssey. Medan det grekiska eposet i öppen värld utspelar sig mer än 1 000 år före Valhalla, slutar spelet med att Kassandra uppnår odödlighet med hjälp av den legendariska Staff of Hermes. Detta gör det möjligt för Kassandra och Eivor att mötas ansikte mot ansikte, och knyter ihop de annars avlägsna handlingarna i AC Valhalla och AC Odyssey.

Support för Assassin’s Creed Valhalla efter lanseringen har kommit till ett slut, men spelets sista innehållsuppdatering fungerar som den perfekta inledningen till AC Mirage. Eivor kan nu träffa Basims gamla mentor Roshan, förmodligen lära sig mer om den busiga lönnmördaren och händelserna i franchisens nästa avsnitt. Shared History är tillgänglig nu gratis i Assassin’s Creed Valhalla, och Roshan kommer tillbaka när Assassin’s Creed Mirage lanseras nästa år.

Lämna ett svar