Chicago Med -producenten och co-showrunner Andrew Schneider förklarar karaktären Ethan Chois exithistoria i avsnittet den 7 december. En före detta marinofficer, Ethan porträtterad av skådespelaren Brian Tee börjar nystartat i säsong 1 som en invånare vid Gaffney Chicago Medical Center, innan han successivt flyttar upp i graderna och slutligen blir Chief of Emergency Medicine i säsong 6. Ethan är en av få karaktärer som har dykt upp under alla sända säsonger avChicago Med, även om detta är på väg att förändras.

Schneider delar med People om slutet på Ethans resa på Chicago Med säsong 8, och ger sammanhang om hur den resan kommer att avslutas i avsnitt 9. Han avslöjar att hans historia är nära knuten till april (Yaya DaCosta) på två viktiga sätt, den det första är deras efterlängtade bröllop, och det andra är deras framtid att arbeta tillsammans på en mobil klinik, efter deras avresa från Gaffney. Se mer av vad Schneider förhandsvisade nedan:

De startar en mobil klinik så att de tillsammans kan ta förstklassig medicinsk vård till underbetjänade stadsdelar i Chicago… De kommer att stanna kvar i stan!… Vi kände att [bröllopet] gav avslutning och ett lyckligt slut på Ethan- April kärlekshistoria. Det kändes också som ett övertygande nästa kapitel i hans liv som läkare.

Hur Ethans exit kommer att påverka Chicago Med

Ethans pålitlighet var oupplöslig till hans ofta agerande som Chicago Meds moraliska kompass. Ett av de bästa exemplen på karaktärsutveckling i serien, Ethan visade gradvis men konsekvent tillväxt i sin karriär och sina relationer. Hans romans med April var en stark dragningskraft för publiken som rotade för dem att träffas under de tidiga säsongerna och undrade om de skulle återuppliva sin relation efter en rad upp- och nedgångar som så småningom ledde till att de bröt sin förlovning. Dessutom gav Ethans kamp med PTSD från hans dagar i aktiv tjänst och erfarenheter med patienter, samt brottningen med sin fars död, också ytterligare hjärta till showen.

Trots Schneiders delade detaljer finns det naturligtvis okända, den primära är ED:s tillstånd, med den antagonistiske Dr. Dean Archer (Steven Weber) som den nu permanenta chefen vid rodret. Tittarna har dock redan lättat in i denna övergång med Tees reducerade roll i Chicago Med säsong 7 på grund av inspelningen av kommande Amazon Primes Expats, när Ethan ådrog sig en allvarlig skada och gick uppehåll. Dessutom har showen skickligt tagit itu med karaktärsavgångar och införlivat nya, som sett med nya MD-tillägg som Dean, Crockett (Dominic Rains) och Hannah (Jessy Schram). Det finns ingen anledning att tro att Ethans förlust inte kommer att hanteras lika smidigt.

Både för Tee och publiken markerade hans karaktär ett steg framåt för representationen av asiatiska amerikaner i ledande tv-roller, och Ethan kommer säkert att saknas. Även om Ethan och April snart kommer att åka till en annan lämplig ädel satsning, kan tittarna vara hoppfulla att de kommer att återvända – troligen i form av cameo-framträdanden, men potentiellt till och med i återkommande roller, vilket Tee har gjort klart att inte utesluta. Inom en mer omedelbar framtid kommer Tee att återvända till uppsättningen av Chicago Med för avsnitt 16, denna gång som regissör; även om inte framför kameran på typiskt sätt, kan tittarna vara säkra på att Tee fortfarande är en del av One Chicago-universumet.

Lämna ett svar