Chris Hemsworth minns Robert Downey Jrs rörande beröm för hur han spelade Thor i Avengers: Endgame. Mer än tre år sedan Joe och Anthony Russo kulminerade Infinity Saga, går Marvel Studios framåt med Multiverse Saga, med Black Panther: Wakanda Forever som nyligen avslutade fas 4. Trots detta är Avengers: Endgame fortfarande en favorit bland fans eftersom det var den sista utflykten av den ursprungliga Avengers som ett komplett team. Även om filmen är speciell av många anledningar för inbitna MCU-anhängare, ser skådespelarna själva tillbaka på sin tid när de arbetade med filmen, inklusive Hemsworth.

Som en av de tre återstående ursprungliga Avengers i MCU anses Hemsworth vara en äldre statsman i franchisen. Han dök nyligen upp i Thor: Love and Thunder, som är hans mest fjärde fristående film som The God of Thunder. I en ny intervju med Sad Happy Confused- podcasten väljer Hemsworth att prata om att filma Avengers: Endgame som en av höjdpunkterna under hans tid i MCU. Han minns särskilt att Downey berömde sin improvisation när han filmade en känslomässig scen som Thor. Läs hela Hemsworths historia nedan:

Ja, du tänker alltid ”kommer det här att fungera, du vet?” Jag menar, jag minns den där scenen [i Avengers: Endgame] där jag liksom börjar bryta ihop, pitcha alla uppdraget och prata om min familj och vem som dog, och så vidare… bara små ögonblick som den i din karriär där bara allt stämmer, och det blev lite improvisation och så vidare. Och jag tror att det slutade med att jag sa ’Jag vill ha en Bloody Mary’ till Downey och han sa till mig: ’Hur känner du dig?’ Jag sa, ’Ja, jag glömde, det är ganska speciellt.’ Han säger, ”Då och då, lite som… några gånger i din karriär, har du små ögonblick där du träffar ögat och det är som att… du är i den svalka platsen.” Och han sa: ’Åh, njut av det.’ Och… jag uppskattade verkligen det, för jag kände definitivt något speciellt med det ögonblicket… men vem är jag att döma, vet du? Och så,

Fas 4 har bara fördjupat Robert Downey Jrs MCU-viktighet

Medan Hemsworths Thor överlevde in i fas 4, gjorde det inte Iron Man. Tony Starks död i Endgame är en av de mest tragiska förlusterna i MCU hittills, även om det också är det bästa slutet för Avenger. Att offra sig själv för det större framhöll hur mycket han hade vuxit från den självcentrerade industrimannen i Iron Man till MCU:s största hjälte i Infinity Saga. Bortsett från att förlora Iron Man på skärmen, men Downey är inte längre inblandad i franchisen har också återverkningar. Under det första decenniet var skådespelaren ansiktet utåt för MCU, och han fungerade också som ledare för den ständigt växande skådespelaren.

Trots att han inte har någon fysisk närvaro i MCU Multiverse Saga, fortsätter han och hans handlingar att forma franchisen. Det har funnits flera referenser till honom i fas 4, men framåt är Marvel Studios inställd på att till fullo utforska hans arv genom Don Cheadles Armour Wars, som nyligen omarbetades till en film istället för en Disney+-serie. Samtidigt kommer Riri Williams att headline sin egen show i Ironheart. Mellan dessa och den kommande Avengers: Secret Wars -filmen finns det också pågående rykten om att Marvel kan vara redo att ta tillbaka Downey till MCU.

Vid det här laget är det fortfarande osäkert vem som kan komma att ta över Downeys roll som MCU:s huvudledare. Även om det finns ett par kandidater för att efterträda Iron Man som nästa ledare för Avengers, verkar det inte som att Marvel Studios positionerar någon av sina nuvarande skådespelare för att gå i spetsen för sin nu större skådespelare. Trots ropet att ta tillbaka antingen Downey eller Stark efter hans död i Avengers: Endgame, är det förmodligen till det bästa att de håller honom borta från MCU för att behålla fokus på dess nuvarande berättelse.

Lämna ett svar