Den klassiska Dennis Hopper-filmen Easy Rider från 1969 är inställd på en modern omstart på samma sätt som Rocky Reboot Creed. Easy Rider är en av de viktigaste och mest inflytelserika motkulturfilmerna som någonsin gjorts, eftersom den visade upp det föränderliga landskapet i Amerika på den tiden och talade till den rastlösa ungdomen på sätt som andra filmer inte hade gjort. Den tjänade 60 miljoner dollar mot en budget på cirka 400 000 dollar och inledde en ny era av amerikansk filmskapande, och nu verkar det som om den ikoniska filmen kommer att få en omstart påverkad av det framgångsrika tillvägagångssättet som togs med Creed.

Enligt rapporter i Variety söker konsortiet av inblandade producenter, som inkluderar Kodiak Pictures och Jean Boulle Group, författare som kan förverkliga sin vision för en modern omstart. Originalet Easy Rider spelade Peter Fonda tillsammans med Hopper och startade en ung Jack Nicholsons karriär, och när man tittade på hur en uppdatering kunde fungera användes Ryan Coogler-filmen Creed och dess relation till Rocky – filmerna som ett exempel. exakt vad producenterna vill ha. Kodiak Pictures grundare Maurice Fadida talade om behovet av att ge dagens ungdomar en film som ”…ägnar allvarlig uppmärksamhet åt deras egna motkulturer…. ” Läs producentens fullständiga kommentarer nedan:

”Vårt mål är att bygga vidare på motkulturen och frihetsberättelsen som originalet lämnade oss med, och ge dagens ungdomar en film som ägnar stor uppmärksamhet åt deras egna motkulturer och utmaningar. Det som dagens unga tittare upplever i sin vardag kan tyckas galet för äldre generationer, men det kan mycket väl bli samhällsnormen, vilket var fallet med det sena 1960-talets kulturskifte. Vi hoppas kunna spela en roll i det skiftet.”

Kan en modern Easy Rider-omstart fungera?

Att starta om en så framträdande film som Easy Rider kommer alltid att vara en risk, inte minst för att det här är en film som i hög grad är en produkt av sin era. Många fans av originalet kommer utan tvekan att undra hur effektivt teman kommer att översättas till modern tid. Detta är förmodligen den främsta faktorn bakom att använda Creed för inspiration, som framgångsrikt förde Rocky-serien till en ny publik, samtidigt som den utvecklades till en separat enhet, till den punkt där Creed 3 inte kommer att innehålla Rocky som karaktär. För att en Easy Rider -omstart ska fungera måste detta ske, och det skulle kräva det perfekta skriptet.

Det har gjorts en rad klassiska omstarter under åren, med varierande grad av framgång, och om en modern Easy Rider- anpassning ska fungera måste det finnas en publik för det. Med en film som utforskar de teman och sociopolitiska ideologier som den här gör, kommer den möjligen att ha en nischattraktionskraft, i motsats till en bred. Det råder dock ingen tvekan om att världshändelser under det senaste decenniet har förändrat livet för många människor, och det finns många arga och missnöjda unga människor där ute som skulle få resonans med en film som Easy Rider.

Huruvida fansen kommer att få den omstart de skulle vilja återstår att se, och projektet verkar vara i ett tidigt skede för tillfället, utan något konkret att rapportera. Men en film med tilltal och inflytande från Easy Rider kommer säkert att bli verklighet så småningom. För nu måste fansen hålla utkik efter framtida utvecklingar och uppdateringar för att veta om och när de kommer att kunna njuta av en Easy Rider -omstart. Och med den kommande releasen av Creed 3 är detta den perfekta chansen att se hur franchisen har utvecklats på ett sätt som kan skapa ett prejudikat för att Easy Rider ska bli framgångsrik.

Lämna ett svar