The Lord of the Rings: The Rings of Power -skådespelaren Benjamin Walker retar vad Gil-galads framtid har att erbjuda i kommande säsonger av Prime VideosThe Lord of the Ringsprequel. Walker porträtterade först den sista Elven High King of Ñoldor i säsong 1 av serien inspirerad av JRR Tolkiens verk. The Lord of the Rings: The Rings of Powerutforskar Middle-earths andra tidsålder, skildrar återuppkomsten och uppkomsten av Dark Lord Sauron efter Morgoths nederlag, utforskar både nya och välbekanta karaktärer som brottas med det växande mörkret och skildrar händelser, inklusive grunden för Mordor, och konstruktionen av maktens ringar.

Walker talar exklusivt till Scr een Rant och retar vad som väntar Gil-galad under de kommande säsongerna av The Rings of Power. Även om skådespelaren inte kunde ge explicita och djupgående spoilers för Prime Video-serien, antydde Walker att läsare som är bekanta med Tolkiens legendarium kunde se fram emot att se Gil-galads gärningar anpassade till skärmen, vilket betonade hans spänning samtidigt som han lovade att fansen kommer att njuta av karaktären blir mer aktiv i showen. Kolla in Walkers fullständiga svar nedan:

Här är vad jag kan säga. Om du är bekant med legendarium, vet du att vi har en lång väg kvar att gå, och han är mycket en del av det. Det är så frustrerande, för jag vill bara prata med dig om det. [Skrattar] Ja, du kommer att bli väldigt glad, det är spännande grejer, och jag är väldigt exalterad över att göra de saker jag får göra.

Hur Gil-galad kan spela en större roll i Rings of Powers framtid

I historien om Midgård skulle kung Gil-galad slutligen ta ställning mot Sauron och bilda den sista alliansen av alver och män tillsammans med kungligheterna i Númenor. Tillsammans med kung Elendil och hans son, Isildur, marscherade Gil-galad och alliansen mot Barad-dur, inför själva Mörkrets Herre och gav sitt liv för att försöka få slut på Saurons skräckvälde. Medan The Rings of Powers Gil -galad är försiktig med det växande mörkret som vädrar över Midgård, är han också ovillig att vidta direkta åtgärder om det leder till en möjlighet där Sauron kan bli mer kraftfull, istället för att arbeta med Elrond ( Robert Aramayo) och Celebrimbor (Charles Edwards) för att hitta alternativa lösningar.

Men, The Rings of Power säsong 1 avslutades med bildandet av Mordor och avslöjandet att Galadriels (Morfydd Clarke) mänskliga allierade Haalbraand (Charles Vickers) var Sauron i förklädnad, det är klart att krig med Mörkerherrens samlande styrkor snart kommer att anlända. Dessutom blev Celebrimbor också lurad av Sauron under sin Halbrand-förklädnad efter Elronds misslyckande med att säkra den nödvändiga mängden mithril för hans och Gil-galads planer, och har blivit manipulerad av Saurontill att konstruera maktens ringar som skulle leda till skapandet av Mörkerherrens enda ring. När Sauron har säkrat sin domän och lagt grunden för konstruktionen av sitt största vapen av Gil-galads egen allierade, är det tydligt att alvkungen kommer att ha få alternativ för att undvika krig. Som sådan kan framtida säsonger istället föreställa Gil-galad som deltar i bildandet av den sista alliansen av alver och män, som bygger på de band som Galadriel etablerade med Núnemor och de överlevande från Sydländerna för att skapa en styrka som kan stå emot Sauron.

The Lord of the Rings: The Rings of Power säsong 1 introducerade publiken för en ensemblebesättning spridda över flera berättelser, inklusive Galadriels jakt på Sauron, Elronds vädjan till dvärgarna och Daniel Weymans Istari-främling som landar i Midgård. Som sådan tog karaktärer som skulle spela en nyckelroll i senare händelser, inklusive Gil-galad och Isildur, mindre roller medan serien satte upp världen och konflikterna i den andra tidsåldern. Men med Mörkerherrebyggnadens regeringstid i nydöpta Mordor och Walker som retar spännande historier framför sig, är det klart att alvkungen kommer att leda Midgård mot det kommande mörkret förr än senare.

Lämna ett svar