Sonic the Hedgehog 3 -författarna Pat Casey och Josh Miller har retat att nästa del av videospelsfilmsserien kommer att bli en fantastisk tid för fans av serien. Sonic the Hedgehog 2släpptes i april i år till kritisk och kommersiell framgång, efter att ha tjänat 402 miljoner dollar i biljettkassan och blivit den mest inkomstbringande videospelsfilmen i USA. Filmens rekordstora prestationer ger goda nyheter förSonic the Hedgehog-seriens framtid på Paramount, som kommer att bestå av en spinoff-serie om Knuckles the Echidna på Paramount+ nästa år ochSonic the Hedgehog 3i december 2024.

I en intervju med Volsiz lovade Casey och Miller att Sonic the Hedgehog 3 skulle bli en vild åktur för biobesökare. Duon gav inte bort några plotelement som publiken kan förvänta sig från den tredje filmen, men de uttryckte spänning för sina planer framåt. Kolla in vad Casey och Miller hade att säga nedan:

Pat Casey: Sonic 3 ser bra ut. Det är det enda spoiler-effektiva jag kommer att säga: ”Det kommer att bli fantastiskt. Ser fram emot det.”

Josh Miller: ”Spoiler alert: Det kommer att bli galet.”

Hur mycket vildare kan Sonic-franchisen bli?

Filmserien Sonic the Hedgehog har redan introducerat många galna element, av vilka några har hämtats från spelen och andra som är unika för filmuniversumet. Sonic the Hedgehog 2 introducerade Chaos Emeralds och Master Emerald till filmuniversumet och behöll sin koppling till echidnas. Men filmen introducerar en konflikt mellan echidnas och ugglorna, de senare som stal Master Emerald från echidnas och gömde bort den på jorden, Chaos Emeralds förseglade inuti. Eftersom historien om Sonic the Hedgehog- filmerna innehåller jorden så tungt, kommer det troligen att bli fler justeringar av spelseriens berättelse när fler delar av spelen introduceras i filmerna.

En stor förändring var redan etablerad i slutet av Sonic the Hedgehog 2 när en scen efter kreditering avslöjade de nybildade GUN-upptäckta anteckningar från Dr. Robotnik som avslöjade en anläggning på svart plats relaterad till Project Shadow. Introduktionen av Shadow the Hedgehog indikerar att Sonic the Hedgehog 3 kommer att dra element från videospelet Sonic Adventure 2. Sonic Adventure 2 inkluderade dock även framstående karaktärer som inte har introducerats till filmserien ännu, nämligen Amy Rose och Rouge the Bat. Om Sonic the Hedgehog 3 skulle förbli trogentill handlingselementen i Shadows debutspel skulle Amy och Rouge behöva introduceras i den kommande tredje filmen. Shadows bakgrund och motiv skulle också behöva beröras, vilket skulle göra det nödvändigt att inkludera både Space Colony ARK och Maria Robotniks död i Sonic the Hedgehog 3.

Medan Shadows existens i filmserien som ett femtio år gammalt regeringsprojekt förknippat med Robotniks familj stämmer överens med spelkanonen, krockar det också med tanken att Sonic är den första utomjordingen från sin värld som hamnar på jorden. På grund av detta kommer Shadows introduktion i Sonic the Hedgehog 3 att behöva utforska hans bakgrund och förklara jordens till synes decennier långa koppling till Sonics värld. Eftersom Casey och Miller inte bara kommer att behöva ta itu med den företablerade historien om Sonic – universumet utan också den nya värld de har byggt i filmserien, kommer Sonic the Hedgehog 3 säkerligen att bli en berg-och-dalbana för både film- och spelfans.

Lämna ett svar